fashion tips vrouwen

Over hun handen zitten vrouwen met de handen in het haar

Vergeet kraaienpootjes en grijs haar, want vrouwen maken zich veel meer zorgen over hun handen. De meesten vrezen dat die hun ware leeftijd verklappen, door de zichtbare aders, dunner wordende huid en levervlekken. Een op de acht vrouwen maakt zich zelfs meer zorgen over haar handen dan over haar gezicht, terwijl 36 procent die twee lichaamsdelen even belangrijk vinden.

Confrontatie

Het probleem van de handen is iets waar ook heel wat celebs mee geconfronteerd worden. Kijk maar naar Madonna (54), die regelmatig handschoenen draagt om haar handen te verbergen.

Maar zij is zeker niet de enige. Uit een nieuwe enquête blijkt dat oudere handen tegenwoordig de grootste schoonheidszorg van vrouwen is. Veel van hen proberen om de donkere vlekken te verdoezelen met make-up, maar dat is niet zo evident.

Te laat

Dat komt volgens dermatologen omdat onze handen voortdurend blootgesteld worden aan allerei invloeden, van de zon tot detergent, maar dat we ze pas beginnen te verzorgen als het te laat is. Bovendien zit er in onze handen ook geen vet en oliën om te beschermen tegen de gevolgen van het ouder worden. Dat is wel het geval bij ons gezicht.

Verdoezelen

Aangezien de handen zo’n groot probleem zijn, is men natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken die de tekens van veroudering kan verdoezelen. Zo kan je bepaalde substanties laten injecteren om de droge, dunner wordende huid te hydrateren, terwijl vetinjecties de uitpuilende aders minder doen opvallen.

Draag handschoenen

In de Verenigde Staten zijn deze technieken al redelijk gewoon. Wie dat toch te drastisch vindt, krijgt van huiddokters het advies om handschoenen te dragen als het erg koud is. Zo kan je kloven voorkomen.

Bij het uitvoeren van huishoudelijke klusjes draag je het best rubberen handschoenen en ook contact met zeep moet je vermijden. Wie buitengaat in de zon, mag dan weer niet vergeten om de handen in te smeren met zonnecrème.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.