fashion tips vrouwen

Over hun handen zitten vrouwen met de handen in het haar

Vergeet kraaienpootjes en grijs haar, want vrouwen maken zich veel meer zorgen over hun handen. De meesten vrezen dat die hun ware leeftijd verklappen, door de zichtbare aders, dunner wordende huid en levervlekken. Een op de acht vrouwen maakt zich zelfs meer zorgen over haar handen dan over haar gezicht, terwijl 36 procent die twee lichaamsdelen even belangrijk vinden.

Confrontatie

Het probleem van de handen is iets waar ook heel wat celebs mee geconfronteerd worden. Kijk maar naar Madonna (54), die regelmatig handschoenen draagt om haar handen te verbergen.

Maar zij is zeker niet de enige. Uit een nieuwe enquête blijkt dat oudere handen tegenwoordig de grootste schoonheidszorg van vrouwen is. Veel van hen proberen om de donkere vlekken te verdoezelen met make-up, maar dat is niet zo evident.

Te laat

Dat komt volgens dermatologen omdat onze handen voortdurend blootgesteld worden aan allerei invloeden, van de zon tot detergent, maar dat we ze pas beginnen te verzorgen als het te laat is. Bovendien zit er in onze handen ook geen vet en oliën om te beschermen tegen de gevolgen van het ouder worden. Dat is wel het geval bij ons gezicht.

Verdoezelen

Aangezien de handen zo’n groot probleem zijn, is men natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken die de tekens van veroudering kan verdoezelen. Zo kan je bepaalde substanties laten injecteren om de droge, dunner wordende huid te hydrateren, terwijl vetinjecties de uitpuilende aders minder doen opvallen.

Draag handschoenen

In de Verenigde Staten zijn deze technieken al redelijk gewoon. Wie dat toch te drastisch vindt, krijgt van huiddokters het advies om handschoenen te dragen als het erg koud is. Zo kan je kloven voorkomen.

Bij het uitvoeren van huishoudelijke klusjes draag je het best rubberen handschoenen en ook contact met zeep moet je vermijden. Wie buitengaat in de zon, mag dan weer niet vergeten om de handen in te smeren met zonnecrème.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.