Het is alweer ‘eeuwen’ geleden, maar vroeger werd oud brood opgebakken met melk, ei, suiker en kaneel en dan had je overheerlijk wentelteefjes! Misschien kreeg jij ze ook wel als je bij oma was of  maakte je moeder ze klaar als verwennerij op woensdagmiddag?

Ze zijn nog net zo lekker als toen, en een groot voordeel: ze staan in een handomdraai op tafel. Het beste werk je met oud wit brood. Met vers brood worden de wentelteefjes wat zachter.

Benodigdheden voor de wentelteefjes

1 ei
2 zakjes vanillesuiker
1 tl gemalen kaneel
250 ml melk
8 sneetjes casino wit
40 g boter

Bereiden:

Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord.
Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.
Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.