vergeetachtig

Ouderen scoren kerstdate in Maastricht

Het Van der Valk Hotel in Maastricht houdt op dinsdag 17 december een diner voor ouderen die met het oog op de kerstdagen nog even een spannende date willen scoren. Bij 37 vestigingen van de hotelketen, verspreid door het hele land, gaan totaal zo’n 4000 eenzame ouderen ‘slow daten’, zo meldt het Nationaal Ouderenfonds.

,,Zo leren ze onder het genot van een gratis meergangendiner op een ongedwongen en leuke manier andere ouderen uit de buurt kennen. Als het na een hele avond tafelen en entertainment klikt, wisselen ze hun adresgegevens uit via slowdatekaartjes”, aldus de toelichting. Ook in Heerlen is volgende week dinsdag een datediner, Hotel Stein-Urmond volgt twee dagen later.

De ouderen die deelnemen aan de kerstdiners bij Van der Valk, zijn gevonden via onder anderen vrijwilligers van het Ouderenfonds, Stichting Welzijn Ouderen, de Zonnebloem, het Rode Kruis, kerken en de Thuiszorg. worden opgehaald en thuisgebracht met de BoodschappenPlusbussen van het Ouderenfonds of via vrijwilligers van de Lions Clubs en de Rotary Clubs.

Op alle 37 Van der Valk-locaties is gezorgd voor entertainment. Zo treedt Willeke Alberti op woensdag 18 december op voor zo’n 125 ouderen bij Hotel Breukelen. Daarnaast kunnen de kerstdiners via Geeftkerstdiner gesponsord worden. Voor 15 euro kan het Ouderenfonds al een oudere een diner aanbieden. Voor bedrijven bestaat er de mogelijkheid voor 150 euro een hele tafel te sponsoren. De kerstdiners worden mede mogelijk gemaakt door Van der Valk.

Dit jaar worden de kerstdiners voor de 11e keer georganiseerd in samenwerking met Van der Valk. ,,Ouderen voelen zich tijdens de feestdagen extra eenzaam, legt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds uit. ,,Met kerst verwacht iedereen het gezellig te hebben. Als dan hélemaal niemand naar je omkijkt, geeft dat een extra eenzaam gevoel.”

Onder ouderen is er een enorme eenzaamheid: zo krijgen 200.000 ouderen minder dan één keer per maand of zelfs nooit bezoek. ,,Met de kerstdiners geven we hen niet alleen een prachtige avond, we hopen ook dat ze er een vriendschap aan over houden,” aldus Romme.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.