vergeetachtig

Ouderen scoren kerstdate in Maastricht

Het Van der Valk Hotel in Maastricht houdt op dinsdag 17 december een diner voor ouderen die met het oog op de kerstdagen nog even een spannende date willen scoren. Bij 37 vestigingen van de hotelketen, verspreid door het hele land, gaan totaal zo’n 4000 eenzame ouderen ‘slow daten’, zo meldt het Nationaal Ouderenfonds.

,,Zo leren ze onder het genot van een gratis meergangendiner op een ongedwongen en leuke manier andere ouderen uit de buurt kennen. Als het na een hele avond tafelen en entertainment klikt, wisselen ze hun adresgegevens uit via slowdatekaartjes”, aldus de toelichting. Ook in Heerlen is volgende week dinsdag een datediner, Hotel Stein-Urmond volgt twee dagen later.

De ouderen die deelnemen aan de kerstdiners bij Van der Valk, zijn gevonden via onder anderen vrijwilligers van het Ouderenfonds, Stichting Welzijn Ouderen, de Zonnebloem, het Rode Kruis, kerken en de Thuiszorg. worden opgehaald en thuisgebracht met de BoodschappenPlusbussen van het Ouderenfonds of via vrijwilligers van de Lions Clubs en de Rotary Clubs.

Op alle 37 Van der Valk-locaties is gezorgd voor entertainment. Zo treedt Willeke Alberti op woensdag 18 december op voor zo’n 125 ouderen bij Hotel Breukelen. Daarnaast kunnen de kerstdiners via Geeftkerstdiner gesponsord worden. Voor 15 euro kan het Ouderenfonds al een oudere een diner aanbieden. Voor bedrijven bestaat er de mogelijkheid voor 150 euro een hele tafel te sponsoren. De kerstdiners worden mede mogelijk gemaakt door Van der Valk.

Dit jaar worden de kerstdiners voor de 11e keer georganiseerd in samenwerking met Van der Valk. ,,Ouderen voelen zich tijdens de feestdagen extra eenzaam, legt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds uit. ,,Met kerst verwacht iedereen het gezellig te hebben. Als dan hélemaal niemand naar je omkijkt, geeft dat een extra eenzaam gevoel.”

Onder ouderen is er een enorme eenzaamheid: zo krijgen 200.000 ouderen minder dan één keer per maand of zelfs nooit bezoek. ,,Met de kerstdiners geven we hen niet alleen een prachtige avond, we hopen ook dat ze er een vriendschap aan over houden,” aldus Romme.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.