oude liefde jonge harten

Oude Liefde, Jonge Harten

VPRO presenteert de tweedelige 3LAB-serie Oude Liefde, Jonge Harten waarin ouderen vertellen over romantiek en het vinden van de ware liefde. De verhalen uit de serie worden verbeeld en geanimeerd door talentvolle kunstenaars en zijn mede tot stand gekomen door een succesvolle crowdfunding campagne.

Aflevering 1: “I Love Jou!”

Animator Ruud Bakker verbeeldt het hartverwarmende verhaal van meneer en mevrouw van den Assum, een smoorverliefd en pasgetrouwd stel van boven de 90 jaar. Met behulp van kleurrijke paletten en snel schakelende scene’s heeft Ruud Bakker het hoopvolle, maar ook schrijnende verhaal van het tweetal met respect en een goede dosis humor weten vast te leggen.

Aflevering 2: “Paultje”

Stop motion animator Vera van Wolferen verbeeldt het verhaal van weduwnaar mijnheer Turk die nog elke dag zoekt naar zijn overleden vrouw. Vera maakt miniatuur werelden uit karton, papier en balsahout die het toneel vormen voor haar stop-motion animaties. Ze studeerde beeldende kunst aan de AKI in Enschede en volgde een master in animatie aan het St. Joost in Breda.

Oude Liefde, Jonge Harten wordt zondag 4 en 11 december om 23.20 uur uitgezonden op NPO 3. Na de uitzendingen zijn beide afleveringen ook online te zien op npo3lab.nl.

Crowdfunding

Oude Liefde, Jonge Harten is mede tot stand gekomen door een succesvolle crowdfunding campagne op crowdfunding platform VoordeKunst. In totaal hebben meer dan 100 donateurs zich aan het project verbonden. De serie is daarmee een bijzondere samenwerking tussen talentenplatform 3LAB, de VPRO, alle donateurs en programmamaker Jesse de Vries.

De maker

Jesse de Vries is in 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als theater- en scenarioschrijver. Jesse de Vries bedacht Oude Liefde, Jonge Harten, zijn eerste project als programmamaker. Door intensief samen te werken met de kunstenaars maakt Jesse een serie die onconventionele kunstuitingen combineert met een herkenbare vertelvorm en daarmee de verbeelding prikkelt.

3LAB is de plek voor vernieuwing en experiment van NPO 3. Op dit platform worden regelmatig nieuwe video’s en series geplaatst, gemaakt door talentvolle programmamakers.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!