scheiden en kinderen

Oude en nieuwe relaties

Relaties zijn een veelbesproken onderwerp. Vorige relaties die je een plek moet geven, de zoektocht naar een nieuwe relatie maar ook de relatie met je kinderen en ex die na een scheiding veranderen spelen een rol in het relationele deel van je leven. Hoe ga je daar mee om?

Op Singlessite.nl vind je allerlei tips over relatie. De relatie met jezelf, jouw ex, je nieuwe liefde en zijn of haar kinderen. Allemaal situaties die in veel mensenlevens aan de orde van de dag zijn.

5 tips en artikelen over relaties voor je verzameld

In tijden van rouw, afscheid, verdriet en pijn is de nuance doorgaans ver te zoeken. Waar je ooit liefdevol naast elkaar stond, sta je bij een scheiding opeens tegenover elkaar en dat is behalve pijnlijk ook even wennen. Want hoe vind je na de breuk een nieuwe balans?

Veel stellen die uit elkaar gaan willen niets liever dan bevriend met elkaar blijven. Wel zo prettig voor de kinderen en niet te vergeten voor jezelf. Dit in de praktijk voor elkaar krijgen is vaak lastig, maar niet onmogelijk. Daarom vijf tips om vrienden te blijven met ex.

Je relatie is ten einde gekomen. Heel jammer, of juist niet. Het scheelt natuurlijk of jij degene bent geweest die er een punt achter heeft gezet of je partner. Hoe dan ook, je moet verder maar hoe doe je dat? Wie de knoop ook heeft doorgehakt, je ontkomt niet aan deze drie fases.

Scheiden doet lijden maar als er kinderen bij betrokken zijn dan is het extra ingewikkeld. Jij en je ex maken een emotionele periode door en de kids krijgen hier natuurlijk altijd wat van mee. Als het stof is neergedaald, iedereen zijn draai heeft gevonden, dan ontstaat er vaak pas weer ruimte voor een echte nieuwe liefde.

Scheiden is niet makkelijk, net zoals het beginnen van een nieuwe relatie. Het is nog complexer als er kinderen in het spel zijn. En hoewel co-ouderschap steeds vaker voorkomt zijn de kinderen in de praktijk vaak het meest van de tijd bij hun moeder. 10 tips op weg naar een gelukkige tweede relatie. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.