scheiden en kinderen
24 May 2015

Oude en nieuwe relaties

Relaties zijn een veelbesproken onderwerp. Vorige relaties die je een plek moet geven, de zoektocht naar een nieuwe relatie maar ook de relatie met je kinderen en ex die na een scheiding veranderen spelen een rol in het relationele deel van je leven. Hoe ga je daar mee om?

Op Singlessite.nl vind je allerlei tips over relatie. De relatie met jezelf, jouw ex, je nieuwe liefde en zijn of haar kinderen. Allemaal situaties die in veel mensenlevens aan de orde van de dag zijn.

5 tips en artikelen over relaties voor je verzameld

In tijden van rouw, afscheid, verdriet en pijn is de nuance doorgaans ver te zoeken. Waar je ooit liefdevol naast elkaar stond, sta je bij een scheiding opeens tegenover elkaar en dat is behalve pijnlijk ook even wennen. Want hoe vind je na de breuk een nieuwe balans?

Veel stellen die uit elkaar gaan willen niets liever dan bevriend met elkaar blijven. Wel zo prettig voor de kinderen en niet te vergeten voor jezelf. Dit in de praktijk voor elkaar krijgen is vaak lastig, maar niet onmogelijk. Daarom vijf tips om vrienden te blijven met ex.

Je relatie is ten einde gekomen. Heel jammer, of juist niet. Het scheelt natuurlijk of jij degene bent geweest die er een punt achter heeft gezet of je partner. Hoe dan ook, je moet verder maar hoe doe je dat? Wie de knoop ook heeft doorgehakt, je ontkomt niet aan deze drie fases.

Scheiden doet lijden maar als er kinderen bij betrokken zijn dan is het extra ingewikkeld. Jij en je ex maken een emotionele periode door en de kids krijgen hier natuurlijk altijd wat van mee. Als het stof is neergedaald, iedereen zijn draai heeft gevonden, dan ontstaat er vaak pas weer ruimte voor een echte nieuwe liefde.

Scheiden is niet makkelijk, net zoals het beginnen van een nieuwe relatie. Het is nog complexer als er kinderen in het spel zijn. En hoewel co-ouderschap steeds vaker voorkomt zijn de kinderen in de praktijk vaak het meest van de tijd bij hun moeder. 10 tips op weg naar een gelukkige tweede relatie. 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie