3, 2, 1… Gelukkig Nieuwjaar!! Nederlanders die op zoek zijn naar een hotelovernachting tijdens de jaarwisseling willen elkaar het liefste een gelukkig nieuwjaar wensen in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Uit zoekgegevens van hotelboekingssite Hotels.com blijkt dat op Londen, net als tijdens de kerstdagen, het meest gezocht is voor deze nacht.

Londen heeft een grote aantrekkingskracht tijdens de feestdagen. Nederlanders zoeken massaal naar hotelovernachtingen in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en willen, net als met de kerstdagen, ook Oud & Nieuw beleven in deze stad. Met het twaalf uur moment bij de Big Ban, het gigantische vuurwerk boven de Theems en het prachtige uitzicht vanaf de London Eye, is Londen een ware must-see. Uit de zoekresultaten blijkt, dat de Nederlanders de afgelopen periode het vaakst gezocht hebben op een hotelovernachting in Londen, tussen 31 december en 1 januari.

Nederlanders zoeken naast de top 3 Londen, Parijs en Berlijn, ook massaal naar hotelovernachtingen in Nederland. Amsterdam is de populairste Nederlandse stad in de zoekresultaten. Met vuurwerk, straatborrels en de vele dancefeesten in en rondom Amsterdam is de jaarwisseling altijd één groot feest. De hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Rotterdam, dat in 2014 door de reisgids Rough Guides in de top 10 must-see steden van dit jaar werd geplaatst. Het nieuwe jaar wordt ook dit jaar weer officieel ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug.

Nederlandse stedentrippers blijven tijdens de jaarwisseling het liefst wel in Europa. Enkel New York en Dubai staan in de top 10 meest gezochte hotelbestemmingen tijdens Oud & Nieuw. Beide steden bieden met hun vele wolkenkrabbers de perfecte mogelijkheid om vanaf grote hoogte het spectaculaire vuurwerk te zien bewonderen.

Hotels.com: Top 10 meest gezochte hotelbestemmingen door Nederlandse reizigers voor een verblijf tijdens de jaarwisseling:

Londen

Parijs

Berlijn

Amsterdam

Rotterdam

Antwerpen

New York

Dubai

Maastricht

Praag