Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gratis contactlenzen testpiloot
15 augustus 2019

Originele en goedkope date tips

Een fijne, romantische date met een nieuwe vlam of een middagje uit met een goede vriend(in) hóeft niet per se een ramp te betekenen voor je bankrekening! We zetten een paar uitjes en activiteiten op een rij die relatief weinig kosten, maar toch (of juist wel daardoor!) een leuke tijd kunnen opleveren. Nog op zoek naar een date? Hier een overzicht van betrouwbare datingsites.

Origineel daten

Er zijn talloze manieren waarop je met zijn tweeën iets gezelligs, avontuurlijks, origineels of romantisch’ kunt ondernemen, zélfs als je op een beperkt budget opereert. Soms heb je misschien alleen even wat inspiratie nodig. Doe dus je voordeel met deze ideeën, en vul ze vooral ook aan in de reacties!

Bekijk de zonsondergang

Een klassieker voor romantische uitjes, maar hoeveel mensen doen het daadwerkelijk? Typ ‘zonsondergang’ in Google en je ziet meteen de bijbehorende tijd voor die dag verschijnen. Zorg dat je je vóór dat moment op een stekje met mooi uitzicht hebt genesteld, en geniet!

Luister naar nostalgische muziek

Haal je doos met cassettebandjes uit de berging, stof je cd-collectie af, of ga gewoon aan de slag met Spotify of YouTube. Zoek bijvoorbeeld de nummers op uit de tijd dat je partner net aan het daten waren, of uit je kinder- of studententijd, en haal herinneringen op.

Bekijk een film uit een specifiek jaar

Duikel een film op uit het jaar waarin jullie elkaar hebben leren kennen of getrouwd zijn.

Doe vrijwilligerswerk

Zoek een vrijwilligerscentrale bij jou in de buurt en kijk wat ze ‘in de aanbieding’ hebben. Er zijn regelmatig klusjes te vinden die slechts eenmalig een dag of enkele uren in beslag nemen. Zo doe je zelf iets leuks en origineels én maak je anderen blij!

Ga wandelen

Je kunt natuurlijk op de bonnefooi de omgeving in trekken, maar ook vooraf een mooie route opzoeken. Google maar eens op ‘natuurroute’ en vind diverse sites en apps die je letterlijk op weg kunnen helpen.

Ga sporten

Ben je beiden sportief – of wil je het worden? Ga samen hardlopen of oefeningen doen in het park. Of volg met zijn tweeën een proefles bij een sportclub. In het ergste geval kun je elkaar er doorheen slepen – en wie weet smaakt het naar meer!

Kook samen

Goedkoper dan uit eten gaan, en vaak net zo gezellig.

Bezoek een galerie

In veel gemeentes zijn kunstgalerieën te vinden waar je werken kunt bekijken (en eventueel kopen). Stippel een route langs een paar van zulke galeries uit en creëer een soort eigen museum-tour!

Speel bordspellen

Je zou het bijna vergeten met alle games die voor smartphones beschikbaar zijn, maar er is ook nog zoiets als een ‘ouderwets’ fysiek gezelschapsspel. Trek Rummikub, Scrabble of Mens Erger Je Niet! Weer eens uit de kast, of laat je in een gespecialiseerde winkel informeren over leuke spellen die bij uitstek geschikt zijn voor twee spelers.

Haal een toetje bij je favoriete restaurant

Zo haal je het ‘restaurantgevoel’ een beetje in huis en sluit je je maaltijd feestelijk af, voor een fractie van de prijs van een volledig etenje buiten de deur.

Kijk een film in een openluchtbioscoop

In veel gemeentes kun je in de zomer, bij het vallen van de avond, films kijken op een plein, in het park of aan het water. Meestal is de toegang gratis. Neem wel wat warme kleren of dekentjes mee; het kan verraderlijk fris worden als je na zonsondergang ademloos in de buitenlucht naar een spannende thriller zit te kijken.

Bekijk YouTubevideo’s

Laat elkaar om de beurt je favoriete kattenfilmpjes, filmtrailers, feelgoodvideo’s, bloopers, tranentrekkers, muziekclips, virals en ander videovertier zien. Voor je het weet is het diep in de nacht!

Ga picknicken

Maak thuis je eten klaar, maar nuttig het voor de verandering eens op een kleedje in het park in plaats van aan de keukentafel – als het weer het toelaat natuurlijk.

Zoek last minute film- theater- en concertdeals

Kort van tevoren zijn er vaak nog goede deals te scoren op het gebied van film en podiumkunst. Google maar eens op bijvoorbeeld ‘last minute aanbieding concert’ in combinatie met een plaatsnaam en laat je verrassen.

Check gratis evenementen, theater, muziek en open dagen

Regelmatig vinden er (culturele) evenementen plaats die helemaal gratis zijn. Erica Verdegaal schreef er een column over. Lees die hier!

Bron: Cosmopolitan / Avro Tros

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles Day nog geen echte hit in Nederland

Nederland loopt nog niet echt warm voor Singles Day, het uit...

5 tips om het meeste uit je vakantiebudget te halen

Bij het plannen van een reis worden vaak vele uren geïnvesteerd...

Dé tips: daten voor beginners

Nu de zomervakantie ten einde loopt denken heel wat singles er...

Mensen die emoji’s gebruiken meer dates en vaker seks

Veelvuldig gebruik van emoji’s met potentiële dates is zelfs gekoppeld aan...

Met deze tips kan je lekker voordelig naar je favo festivals

De hele zomer door je favoriete festivals bezoeken kan aardig in...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie