Maxima-Mojito

Oranje cocktails voor Koningsdag

Wanneer je ons koningshuis een warm hart toedraagt, dan is vandaag voor jou ook de kleur oranje. Je kleding, je versierde fiets, je make-up, maar ook je feestelijke drankjes die je vast van plan bent met iemand te gaan nuttigen. Koningsdag is voor singles de uitgelezen dag om in contact te komen met andere singles. Een nationale feestdag geeft verbondenheid en maakt de drempel om iemand aan te spreken lager. Met een zelfgemaakte oranje cocktail kun je mogelijk wel iemand versieren.

Daar moet op gedronken worden

Vorig jaar werden we verrast door de mededeling dat koningin Beatrix het stokje zou overdragen aan haar oudste zoon Willem Alexander.  Onze jaarlijkse Koninginnedag op 30 april werd vorig jaar gebruikt als Kroningsdag. Nu is Willem Alexander koning en vieren we Koningsdag op 27 april, omdat dat zijn echte verjaardag is. Een feestelijke dag waarop alles oranje kleurt. Heb je plannen om een feestje te gaan vieren, alleen of met anderen, dan hoort daar een feestelijk oranje drankje bij.  Want op de koning, daar moet op gedronken worden.

Oranje cocktails voor Koningsdag

Als uitgangspunt hebben we enkele oranje cocktails die je naar je eigen hand kunt shaken. Ze hebben allemaal een koninklijk tintje. Van de cocktail Maximo Mojito vind je ook uitgebreider de receptuur.

1. Orange-Ambassador

Als hoogste vertegenwoordigers van ons land gaan koning Willem Alexander en koningin Maxima vaak op staatsbezoek en ontvangen zij veelvuldig hoog bezoek. Hier hoort natuurlijk ook een cocktail bij die ons land op een waardige manier kan vertegenwoordigen. De Orange Ambassador is een cocktail met een duidelijke Nederlandse signatuur met Oranje Bitter en Bols Genever. Van beide dranken gebruik je 1 deel. Hiernaast voeg je 1 deel verse sinaasappelsap, en 1,5 deel witte cranberrysap toe. Shaken in een shaker met ijs en uitgieten met een fine strainer in een gekoeld champagne coupe glas. Je garneert de Orange Ambassador met een sierlijke sinaasappel spiraal.

2. Royal-Orange

Vorig jaar was de laatste koninginnedag voor Koningin Beatrix. De bruisende Royal Orange is een chique dames cocktail die geïnspireerd is op prinses Beatrix. De cocktail is afgeleid van de klassieke Aperol Spritz. In dit geval hebben we de Aperol vervangen door Oranje Bitter. Gebruik een wijnglas voor de helft gevuld met ijs. 1 barmaatje oranje bitter, 1 deel disaronno, prosecco (2 delen) en 1,5 deel bruiswater. Garneren met een sierlijke sinaasappel spiraal in het wijnglas. Makkelijke oranje cocktail om te bereiden en toch stijlvol.

3. Maxima-Mojito

Voor koningin Maxima is er  een Latijns Amerikaanse cocktail gemaakt met een Nederlands tintje. Een variant op de klassieke mojito. Geen klassieke mojito maar een Maxima Mojito. Oranje dus met sinaasappel. Andere ingrediënten: oranje bitter, rietsuiker, limoen en bruiswater.

Wat heb je nodig voor de Royal Orange?

Oranje bitter (1 deel)
Sinaasappel (sap van halve sinaasappel)
Rietsuiker (1-2 barlepels)
Bruiswater (1 deel)
Limoen (sap van halve limoen)

1 deel = 30 ml

Benodigdheden in eigen “cocktailkeuken”

Mojito glas
Muddler
Citruspers
Fruitmes
Barlepel
Jigger / barmaat

Hoe maak je de Maxima Mojito?

1. Begin zoals je met een normale mojito begint door 2 schepjes rietsuiker te muddlen met 4 partjes limoen in je glas.

2. Voeg je sap toe van een halve sinaasappel en 2 à 3 sinaasappelschijfjes.

3. Vul je het glas met crushed ice. Aftoppen met bruiswater en 1 deel oranje bitter.

4. Garneren met een muntkroontje.

Dit drankje zal delicious smaken, met dank aan Cocktailicious. Veel plezier vandaag en drink met mate.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!