co-ouderschap

Opvoeden in het nu: mindful ouderschap

Iedere ouder wil zijn of haar kinderen natuurlijk zo goed mogelijk opvoeden:  vol liefde, aandacht en geduld. Maar in de praktijk valt het niet mee om altijd maar kalm en begripvol te blijven. Van dreinende peuter tot opstandige puber: iedere leeftijd brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Susan Stiffelman geeft in Opvoeden in het NU praktische oefeningen en tips om op een andere, meer mindful manier met kinderen om te gaan. De basis is van Eckhart Tolle: wees in het nu en heel bewust bij je kinderen.

Ouderschap als spirituele oefening

Kinderen houden je een spiegel voor, een dijk van een cliché, maar daarom niet minder waar. Zodra je dat erkent, kun je je eigen onbewuste patronen gaan herkennen én overwinnen. Opvoeden in het NU laat ouders zien hoe zij het ouderschap op deze manier kunnen transformeren tot een spirituele oefening. Susan Stiffelman en Eckhart Tolle dragen strategieën aan die helpen om bewuster om te gaan met de ups en downs die opvoeden nu eenmaal met zich meebrengen.

Kwaliteiten nodig bij het opvoeden

Ze beschrijven de kwaliteiten die je als ouder nodig hebt om kinderen op te voeden tot volwassenen die bewust, zelfverzekerd en zorgzaam zijn. En leren je uiteindelijk de praktische hulpmiddelen die zij aanreiken te gebruiken om op te voeden in het NU, door te antwoorden met flexibiliteit en bewuste keuzes in plaats van te reageren uit frustratie, woede of angst. Het boek staat vol tips en oefeningen die je direct en makkelijk kunt toepassen. Ook de vele en herkenbare praktijkvoorbeelden maken het boek toegankelijk.

Over ‘Een Eckhart Tolle Uitgave’

De kracht van het Nu staat al sinds de verschijning 15 jaar geleden op eenzame hoogte in de bestsellerlijsten. Wat voor veel mensen echter moeilijk blijft, is hoe zij de inzichten van Eckhart Tolle kunnen vertalen naar het dagelijks leven. De serie Een Eckhart Tolle Uitgave geeft handvatten om dit wel te doen. Opvoeden in het Nu is het eerste deel in de serie. In ieder deel heeft Eckhart Tolle een flink aandeel in redactie en voorwoord.

opvoeden in het nu

Over de auteurs

Susan Stiffelman is opvoeddeskundige met een eigen praktijk en veelgevraagd spreekster in de VS. Eckhart Tolle is bestsellerauteur van onder andere De kracht van het Nu  en  Een nieuwe aarde. 

Wil jij meer weten en ben je geïnteresseerd in het boek van Susan? Dan is het hier te koop! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.