Opvanghuis voor gescheiden ouders

In Amsterdam worden vanaf deze maand vaders opgevangen in een zogenaamde Parentshouse. Het is een nieuwe initiatief.

In de buurt van hun kinderen

Het Parenthouse, waar gescheiden ouders tijdelijk kunnen wonen om in de buurt van hun kinderen te blijven, is een initiatief van de lokale dominee Rob Visser.

Uit elkaar

De dominee zag in zijn buurt, een van de meest kinderrijke buurten van West-Europa, veel gezinnen die uit elkaar vielen met vaak alle vedrietige gevolgen van dien. Visser zag daarna vaak vaders en moeders die geen kant meer op kunnen gaan. Meestal waren het de vaders die geen woonruimte meer konden vinden. De huizen in de buurt zijn te duur om te huren. Noodgedwongen belanden deze mannen vaak een hele end bij hun kroost vandaan. Hierdoor valt er voor de kinderen vaak gelijk een ouder bijna volledig weg. 

Plaats voor drie vaders

Voorlopig kunnen er in het Parentshouse drie vaders opgevangen worden samen met hun kinderen. De vaders mogen er een jaar blijven. Een jaar waarin ze tot rust kunnen komen zonder zich zorgen te maken over een woning.

Oplossing?

Of een opvanghuis voor gescheiden ouders in de buurt van de kinderen de oplossingnis? En of het wenselijk is om bij elkaar in de buurt te blijven wonen? Dat zijn vragen die hierbij naar boven komen.

Geheel afhankelijk van de situatie tussen de gescheiden ouders zal hierop een antwoord gegeven kunnen worden. Het is zeker de moeite van het proberen waard.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten