bouwen en vertrouwen
14 April 2016

Opnieuw vertrouwen in de liefde

Afgelopen week mochten we lezen dat Rafael van der Vaart zijn vertrouwen in de liefde weer helemaal terug heeft nu hij gelukkig is met handbalster Estavana Polman. Ondanks het feit dat hij zich de liefde heel anders had voorgesteld is hij opnieuw een gelukkig man. Ook oud voetballer Ruud Gullit heeft het geluk opnieuw gevonden met Karin de Rooij. Een vierde huwelijk staat voor hen niet op de planning, maar kan je het ze kwalijk nemen?

Verbintenis

Wanneer je al een paar relaties achter de rug hebt sta je niet meer zo te trappelen van ongeduld om in het huwelijksbootje te stappen. De meeste mensen houden een deuk(je) over als een langdurige relatie voorbij gaat. Zijn er ook nog kinderen in het spel, dan heb je voor de rest van je leven een verbintenis met elkaar die je niet meer kunt verbreken. Scheiden als partners, dat kan. Maar scheiden als ouders, dat zit er niet in. En gezien het toenemend aantal vechtscheidingen zijn er ook steeds meer mensen die wel twee of tien (!) keer nadenken voordat ze zich opnieuw in de liefde storten.

Vertrouwen kwijt

Vele singles zijn het vertrouwen in de liefde helemaal kwijt zijn. Elke hint of suggestie die maar riekt naar het ontmoeten van andere singles of een mogelijke nieuwe partner wijzen ze resoluut af. Ze willen niet online daten (niks voor hen!), geen avond uit met singles (saai, vleeskeuring…) en ook niet op reis met andere alleenstaanden (totaal niet mijn types..) en ga zo maar door.  Niet omdat het zo is, maar simpelweg omdat ze niet meer teleurgesteld willen worden in de liefde. Ze geloven er heilig in dat het niet meer voor hen is weggelegd, die nieuwe partner. Sommigen hopen het heel stiekem wel maar écht vertrouwen doen ze het niet. Daarvoor zijn ze nog teveel gekwetst, bedrogen en is het vertrouwen teveel beschaamd.

Littekens

Gelukkig leert de tijd dat alles slijt en heel wat wonden die in de eerste instantie ongeneselijk lijken, worden in de loop van de tijd geheeld. Vertrouwen in de liefde, dat moet groeien. Toegegeven, sommige wonden laten littekens achter en die moet je zorgvuldig behandelen. Maar ergens, ondanks de teleurstelling, pijn en verdrietige momenten gloort er voor de meeste van ons ergens een sprankje hoop aan de horizon. Voorzichtig aan zetten we onze eerste stapjes op het onbekende liefdes pad. Met vallen en opstaan leren we opnieuw te vertrouwen in de liefde. Kijk maar naar Rafael, Ruud onze rockdiva Anouk en vele anderen.

Toekomst

Vertrouwen behouden in de liefde, ook al heb je één of meerdere relaties achter de rug, dat valt voor de meeste mensen niet mee. Maar in tegenstelling tot Rafael of Ruud wordt ons herstelproces na een scheiding of breuk niet breed uitgemeten in de media en krijgen potentiële nieuwe liefdes iets meer tijd voordat we hem of haar aan de hele familie, de buurt BBQ en de rest van de wereld voorstellen. We kunnen rustig uitvlooien welke manieren bij ons passen om nieuwe mensen te ontmoeten, of hij of zij de moeite van onze tijd en aandacht waard is, we de kinderen wel of niet moeten laten kennismaken. En met een beetje geluk? Zien we de toekomst net zo zonnig tegemoet als deze voetballers!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

We scheiden omdat we denken met iemand anders gelukkiger te zijn

Onze relaties, zowel werk als privé, komen onder druk te staan...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie