opgebrand door relatie
4 July 2017

Opgebrand door je relatie

Verliefdheid is mooi, maar verliefdheid duurt geen heel leven. Gaat verliefdheid over in liefde en blijf  je je in de zevende hemel wanen, dan moet je daar vooral lekker van genieten. Gaat de liefde je benauwen, dan moet je actie ondernemen. Maak het uit of ga met je zelf aan de slag. Laat je niet opbranden door de liefde en je relatie.

Opgebrand door je relatie

Bij BN DeStem zat het afgelopen weekend het &Magazine met de titel Opgebrand door je relatie. Het is gericht op verhalen van mensen die door een slechte relatie een burn-out krijgen.  Een burn-out door het werk dat is inmiddels wel geaccepteerd. Opgebrand raken door je relatie is echter een taboe. Je relatie is iets wat zo dicht bij jezelf staat, dat je er niet graag te koop mee loopt als het slecht loopt.

Burn-out door je relatie

Leuke momenten vertellen over je relatie dat is prettig, maar de vuile was buitenhangen dat doet niemand graag. Het zou wel opluchten wanneer je er wel met een buitenstaander over kunt praten. Door een relatie die niet goed loopt, kun je in een burn-out raken. De symptomen bij beide burn-outs komen overeen. Concentratieproblemen, lustelooshied, nergens zin in hebben en neerslachtigheid. Voel je dat, dan is er werk aan de winkel. In de meeste gevallen krijg je een burn-out doordat je over je eigen grenzen gaat. Het gevoel van te veel moeten geven, jezelf voortdurend moeten wegcijferen, het gevoel dat je moet vechten.

Burn-out ligt aan jezelf

Van een burn-out kun je heel passief worden omdat je liever de goede vrede wilt bewaren dan er tegen in te gaan. Het klinkt misschien hard, maar een burn-out ligt altijd aan jezelf, zegt Linda Spaandonk, relatiecoach. Zij krijgt veel stellen die niet meer verder willen met een relatie, dan is een relatie verbreken een optie, maar je relatie verbeteren is mogelijk een beter plan. Je relatie verbeteren doe je in eerste instantie zelf.  Het gaat om inzicht krijgen in je gedachten, je bewustzijn en je geest. Wanneer je leert je gedachten te sturen en in toom te houden, werk je aan jezelf en indirect aan je relatie.

Kom los van regels

Het is van belang te leren dat je niet allerlei conclusies en negatieve gedachten over die ander moet verbinden aan gebeurtenissen.  Wil je partner liever niet mee naar een verjaardag? Dan is dat zo, dan heeft dat niet meteen te maken met dat hij jou niet lief vindt. Zoek niet meteen achter alles iets negatiefs. Doordat er in veel relaties wetmatigheden zitten en veronderstellingen van hoe het zou moeten, kun je alleen maar teleurgesteld raken. Het is dus de kunst los van regels te leven. Dat inzicht alleen al maakt een relatie zoveel makkelijker en kost het minder moeite.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Alcohol en verliefdheid hebben hetzelfde effect

Dronken van verliefdheid? Dat kan wel degelijk zo blijkt uit een...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie