opgebrand door relatie

Opgebrand door je relatie

Verliefdheid is mooi, maar verliefdheid duurt geen heel leven. Gaat verliefdheid over in liefde en blijf  je je in de zevende hemel wanen, dan moet je daar vooral lekker van genieten. Gaat de liefde je benauwen, dan moet je actie ondernemen. Maak het uit of ga met je zelf aan de slag. Laat je niet opbranden door de liefde en je relatie.

Opgebrand door je relatie

Bij BN DeStem zat het afgelopen weekend het &Magazine met de titel Opgebrand door je relatie. Het is gericht op verhalen van mensen die door een slechte relatie een burn-out krijgen.  Een burn-out door het werk dat is inmiddels wel geaccepteerd. Opgebrand raken door je relatie is echter een taboe. Je relatie is iets wat zo dicht bij jezelf staat, dat je er niet graag te koop mee loopt als het slecht loopt.

Burn-out door je relatie

Leuke momenten vertellen over je relatie dat is prettig, maar de vuile was buitenhangen dat doet niemand graag. Het zou wel opluchten wanneer je er wel met een buitenstaander over kunt praten. Door een relatie die niet goed loopt, kun je in een burn-out raken. De symptomen bij beide burn-outs komen overeen. Concentratieproblemen, lustelooshied, nergens zin in hebben en neerslachtigheid. Voel je dat, dan is er werk aan de winkel. In de meeste gevallen krijg je een burn-out doordat je over je eigen grenzen gaat. Het gevoel van te veel moeten geven, jezelf voortdurend moeten wegcijferen, het gevoel dat je moet vechten.

Burn-out ligt aan jezelf

Van een burn-out kun je heel passief worden omdat je liever de goede vrede wilt bewaren dan er tegen in te gaan. Het klinkt misschien hard, maar een burn-out ligt altijd aan jezelf, zegt Linda Spaandonk, relatiecoach. Zij krijgt veel stellen die niet meer verder willen met een relatie, dan is een relatie verbreken een optie, maar je relatie verbeteren is mogelijk een beter plan. Je relatie verbeteren doe je in eerste instantie zelf.  Het gaat om inzicht krijgen in je gedachten, je bewustzijn en je geest. Wanneer je leert je gedachten te sturen en in toom te houden, werk je aan jezelf en indirect aan je relatie.

Kom los van regels

Het is van belang te leren dat je niet allerlei conclusies en negatieve gedachten over die ander moet verbinden aan gebeurtenissen.  Wil je partner liever niet mee naar een verjaardag? Dan is dat zo, dan heeft dat niet meteen te maken met dat hij jou niet lief vindt. Zoek niet meteen achter alles iets negatiefs. Doordat er in veel relaties wetmatigheden zitten en veronderstellingen van hoe het zou moeten, kun je alleen maar teleurgesteld raken. Het is dus de kunst los van regels te leven. Dat inzicht alleen al maakt een relatie zoveel makkelijker en kost het minder moeite.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.