online flirten

Openingszinnen die wél werken

Er wordt altijd beweerd dat dé openingszin niet bestaat als je een leuke man of vrouw wilt versieren. Inderdaad, die ene perfecte zin, die bestaat niet. Maar toch blijken er wel degelijk openingszinnen te zijn waarmee je veel meer kans van slagen hebt wanneer je de man of vrouw van je dromen tegen het lijf loopt!

Onderzoek openingszinnen

De datingapp Hinge heeft namelijk op onderzoek uit en keek naar wat er nu wel en juist helemaal niet werkte qua openingszinnen. Voor het experiment werd een lijst met 100 openingszinnen naar de gebruikers van de datingapp gestuurd. Meer dan 8 miljoen mensen kregen de lijst te zien en een groot deel gaf hun ongezouten mening. Daaruit kwam een handig overzicht  van hopeloze en steengoede openingszinnen.

Mannen versus vrouwen versieren

Mannen houden van assertief, zo blijkt. Maar liefst 98% van de mannen reageert sneller wanneer een vrouw zich  assertief opstelt, en bijvoorbeeld ronduit voorstelt om samen iets te gaan drinken of op date te gaan. Vrouwen op hun beurt blijken van eten te houden. 40% van de ondervraagde dames gaf aan sneller geneigd te zijn om te antwoorden op een openingszin die over eten gaat.

Reactietermijn

Wat dating-apps betreft kunnen mannen de aandacht betrekkelijk korter vasthouden dan vrouwen. Wanneer je een man die je wel ziet zitten een berichtje stuurt via de app, dan doe je er goed aan om hem binnen de zes uur te antwoorden. Als die termijn verstreken is, dan daalt de kans dat hij je nog zal antwoorden met maar liefst 25%. Vrouwen op hun beurt blijken geduldiger. Antwoord je hen pas na zes uur, dan is de kans op een antwoord met amper 5% gedaald.

3 uitstekende openingszinnen

Wie echt concrete tips wil als het gaat om openingszinnen, die leest nog even door, want de volgende drie openingszinnen doen het blijkbaar altijd goed op de datingapp:

– Twee waarheden en een leugen. Ready, set, go!
– Wat is jouw prioriteit op een zondag? Sporten, slapen of cocktails drinken?
– Wat eet jij het liefst als ontbijt? Pannenkoeken, wafels of slaap je liever tot ‘s middags?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam