Openingszinnen die wel werken

Ken ik jou ergens van? Kom jij hier vaak? Of nog erger: deed het pijn … toen je uit de hemel viel? Het zijn maar enkele van de cliché openingszinnen waarmee sommige mannen een vrouw proberen te verleiden. Gelukkig snellen wij hen ter hulp met enkele zinnen waarvan bewezen is dat ze wél werken.

In een onderzoek uit het Journal of Social Psychology ging men na hoe vrouwen reageren op drie bepaalde openingszinnen. Ze testten de complimentjes (‘ik vind je jasje geweldig’), de onschuldige vragen (‘negeert de barman jou ook?’) en de harde aanpak (‘ik ben mijn nummer kwijt, krijg ik dat van jou?’). 

Huisvader
Al snel bleek dat vrouwen die op zoek waren naar een serieuze relatie, de eerste twee opties verkozen. De flirterige aanpak was voor de vrouwen een bewijs dat de man “niet te vertrouwen en niet echt intelligent” was. Deze vaststelling sluit aan bij de ‘goede huisvader’-hypothese, die zegt dat elke vrouw op zoek is naar kwaliteiten die bewijzen dat de potentiële man geschikt is als echtgenoot en vader van haar kinderen.

Flirten
Toch hoeven mannen die zweren bij flauwe openingszinnen niet helemaal te wanhopen, want in sommige situaties scoren ze wel. Als een vrouw enkel op zoek is naar een flirt of een onenightstand, doet de verleidingstechniek er helemaal niet toe. Het enige wat op dat moment telt, is de aantrekkelijkheid van de man in kwestie.

Onze conclusie? Een man die zijn best doet om er goed uit te zien, zelfverzekerd glimlacht en zich vriendelijk opstelt, maakt veel kans om een leuke vrouw te ontmoeten! En het omgekeerde geldt natuurlijk ook

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?