vrouwen date amsterdam

Op zoek naar een vriendin: ga naar Amsterdam

Mannen die nog op zoek zijn naar een nieuwe vriendin met een goede opleiding en dito baan doet er goed aan om in Amsterdam te begeven. De stad is één van de Nederlandse steden die kampen met een vrouwenoverschot.

Utrecht en Nijmegen

Eerder was al duidelijk dat ook steden als Utrecht en Nijmegen met veel te veel vrouwen kampen. In Amsterdam zijn er maar liefst 122 vrouwen op 100 mannen, dus ook daar zit je zeker goed als je nog op zoek bent. Dat in de hoofdstad meer vrouwen dan mannen wonen blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Overschot aan vrouwen

Het overschot aan vrouwen in sommige steden is opmerkelijk omdat er ieder jaar in Nederland meer jongens dan meisjes geboren worden. Per 100 meisjes komen er zo’n 105 jongens ter wereld. Hierdoor kent ons land een mannenoverschot.

Studeren in de grote stad

Dit geldt echter niet voor de grote steden, want jonge vrouwen trekken al jaren naar plekken waar gestudeerd kan worden. En het aantal vrouwen neemt dan ook al jaren toe. Utrecht en Nijmegen spannen de kroon met 138 vrouwen op 100 mannen. Ook Zwolle, Wageningen, Maastricht en Rotterdam zijn populair bij jonge vrouwen.

Hogeropgeleide vrouwen

Een mogelijke reden dat hoogopgeleide vrouwen in de stad blijven wonen, is volgens het CBS dat ze een (hoogopgeleide) partner hebben die in de stad werkt. Veelal ontmoeten jonge vrouwen hun toekomstige partner als twintiger in de stad. De stad fungeert daardoor als relatiemarkt voor hoogopgeleide jonge vrouwen.

Hogeropgeleide partner

Vrouwen van 40 tot 45 jaar die naar een grote stad zijn verhuisd, hebben veel vaker een hoogopgeleide partner dan vrouwen buiten de stad. Zo heeft 6 procent van de laag- en middelbaaropgeleide vrouwen in de Randstad een universitair opgeleide partner, tegenover maar 2 procent van vrouwen met een vergelijkbare opleiding in kleine steden en dorpen. En onder hoogopgeleide vrouwen heeft in de Randstad 36 procent een universitair opgeleide partner, tegen 29 procent in kleine steden en dorpen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam