Op zoek naar een nieuwe RC?

Als kind had jij vroeger een RC. Je had bijvoorbeeld een klein autootje waarmee jij je kon vermaken. Nu lijkt het je toch wel weer erg leuk om een RC te kopen en er een nieuwe hobby van te maken. Lees daarom waar je op moet letten als je een RC wilt kopen!

Jouw nieuwe hobby

Of je nu een RC boot van het merk Proboat koopt of een RC auto, ze hebben allemaal een motor die je op verschillende manieren kunt laten werken. Zo zijn er voertuigen die brandstof zoals nitro of benzine nodig hebben. Maar ook zijn er een hoop die gebruikmaken van elektriciteit. Een RC met benzine maakt iets meer geluid, dus als je daar niet van houdt is elektrisch rijden een goede keuze. Ook is het slim om na te denken over hetgeen wat je met de RC wilt doen. Je kunt er voor jouw plezier mee gaan rijden, maar als je grotere ambities hebt, is het ook leuk om mee te doen aan races! Ook als je niet per se wilt racen maar met anderen wilt gaan rijden, is het verstandig om je bij een club aan te sluiten. Hierdoor leer je mensen met dezelfde passie kennen én jullie kunnen ook nog eens met elkaar gaat rijden. Super leuk, toch?

Daarnaast is het, als je nieuw in het vak bent, ook erg belangrijk dat je weet waar je mag rijden. In principe mag je overal rijden, met uitzondering van snelwegen, beschermde natuurgebieden en iemand anders terrein. Het is dus wel toegestaan om op de weg in jouw wijk een rondje te maken, maar het is niet aan te raden. Een RC-voertuig kan best wat lawaai maken en daar zullen de buurtbewoners niet blij mee zijn. Ook kan het voertuig best snel gaan en je wilt natuurlijk niet dat je iemand ermee raakt. Zorg er daarom voor dat je gaat rijden in een gebied waar het rustig is, zodat niemand gehinderd wordt. Dan kun jij met jouw Spektrum zender in de hand een hoop kilometers maken en genieten van jouw hobby!

Tweedehands

Een RC voor een prikkie is nooit een slecht idee. Het is duurzaam en daarnaast bespaar je aardig wat centen. Maar tweedehands kopen is niet zo gemakkelijk gezegd als gedaan. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op letten. Probeer eerst een goede indruk te krijgen van de verkoper. Het kan zijn dat de verkoper zijn RC te koop heeft gezet omdat hij een nieuwe wil hebben omdat hij meedoet aan wedstrijden. De kans is dan groot dat de verkoper de RC goed heeft onderhouden, wat dus erg voordeliger is voor jou als nieuwe koper. Anderzijds heb je ook verkopers die een RC hebben gekocht om het gewoon een beetje uit te proberen en er niet zo veel tijd en moeite in hebben gestopt om het apparaat netjes houden. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen op de foto’s af te gaan. Het zou zo kunnen zijn dat de verkoper een foto heeft geüpload van het model toen het in een betere staat was. Inspecteer de RC daarom grondig en vraag ook aan de verkoper hoe het product is onderhouden.

Een RC is echt veel meer dan speelgoed. Dat blijkt uit het aantal mensen die er een hobby van hebben gemaakt. Als je nieuw bent is het belangrijk om wat kennis op te doen. Ga na of jij een RC op brandstof of elektriciteit wilt hebben. Denk ook na wat je met jouw hobby wilt bereiken. Zorg ervoor dat je op plekken gaat rijden waar je niemand tot last bent en zorg er tot slot voor dat je goed oplet bij het kopen van een tweedehandse RC. Zoek jij naar een nieuwe RC of onderdelen ervan? Kijk dan vooral op Toprc.nl!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?