lange termijn relatie
19 November 2016

Op zoek naar een maatje met die klik

Wanneer je singles vraagt waar ze nou eigenlijk precies naar op zoek zijn als het om een nieuwe relatie gaat dan klink er vaak “een maatje waarbij ik me fijn, vertrouwd, veilig en geliefd voel maar het moet ook iemand zijn tot wie ik me seksueel aangetrokken voel’. Het vinden van een partner die alle twee deze elementen vertegenwoordigen is voor heel wat mensen de grootste uitdaging.

Vriendschapsgevoelens

Geen fijne relatie zonder vriendschap. Dat zullen heel wat gelukkige stellen kunnen beamen. Degene met wie je dag in dag uit je leven deelt, daar moet je toch op z’n minst een vriendschapsband mee hebben. Elkaars maatje zijn, iemand kunnen vertrouwen maar ook steunen en waarmee je kunt lachen; het zijn allemaal kernwaarden voor een hechte relatie. Maar.. pas op. Vriendschap alleen (hoe hecht ook) is niet genoeg. Trap daarom niet in de valkuil door een relatie te beginnen met je beste vriend(in) wanneer je serieus je best moet doen om enigszins opgewonden te raken bij de gedachte aan seks met hem of haar…

Seksuele aantrekkingskracht

Wanneer je een enorme seksuele klik met iemand hebt dan vliegen de vonken er vanaf tussen de lakens. Je kan geen genoeg krijgen van elkaars aanwezigheid, lijf, geur en misschien gieren niet alleen de hormonen maar ook de vlinders wel door je lijf! Goede seks is fantastisch en brengt je in de zevende hemel! Wanneer je op seksueel gebied op één lijn zit kan het met iemand anders alleen maar tegenvallen voor jouw gevoel. Toch… is alleen goede seks niet echt de basis voor een stabiele relatie. Ook al kan je het je nu nog niet voorstellen; ooit wordt die seks ‘normaal’. In ieder geval als het gaat om de frequentie. Wanneer je verder niets met elkaar gemeen hebt dan zal jullie seksrelatie je uiteindelijk te weinig bevrediging geven.

Mix & Match

De mix van een fysieke klik én geestelijk verbondenheid; dat is waar heel wat singles naar zoeken. En wees eerlijk; geen van beiden valt te regisseren, af te dwingen of aan te voelen tijdens een chatgesprek via een datingapp. Want hoe leuk je hem of haar ook ‘ziet kletsen’ het is toch echt een ander verhaal wanneer je tegenover elkaar zit of staat. De manier van bewegen, iemand stem, geur, uiterlijkheden, die laten zich niet vangen in een foto of paar getypte zinnen.  Er is dan eigenlijk ook maar één manier om elkaar tegen het lijf te lopen en dat is veel andere singles ontmoeten! Zorg voor face to face dates en ontmoetingen door te (speed)daten, leuke activiteiten te ondernemen met andere singles, door lekker te gaan dansen en door te reizen met singles. Zeker weten dat ook jij je maatje tegen het lijf gaat lopen!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Zo ga je van vriendschap naar relatie

Ben je al jaren bevriend met iemand, maar voel je stiekem...

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

en frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar...

Goed nieuws voor singles: één ‘seksbuddy’ hebben mag

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen vanwege...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie