Op zoek naar de liefde: hou hier dan rekening mee!

Ben je ‘de ware’ nog niet tegen het lijf gelopen? Maar zou je wel graag iemand naast je hebben om het leven en de kleine, dagelijkse dingetjes mee te delen? Het is heel menselijk dat je een paar uiterlijke eisen voor een partner hebt, maar toch – ook al is het een cliché  – spelen iemands innerlijke eigenschappen een veel grotere rol.

Liefde van je leven

Als je op zoek bent naar de liefde van je leven, is het volgens relatiedeskundigen helemaal niet erg dat jullie twee verschillende persoonlijkheden zijn. Dus is hij een sportfanaat, en jij totaal niet, dan hoef je je niet direct zorgen te maken. Toch zijn er volgens experts een paar punten waar je beter wél naar ‘op zoek’ kunt gaan. Of in elk geval rekening mee zou kunnen houden.

  1. Zelfde normen en waarden

Natuurlijk kun je bepaalde dingen van elkaar leren en door een andere bril gaan kijken zodra je een relatie met iemand hebt. Maar daarbij is het wel belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Probeer hem daarentegen óók niet honderdtachtig graden van koers te doen veranderen; je valt immers met een reden op hem. Hij kan er nog zo leuk uitzien en aan al je eisen voldoen, pas als jullie dezelfde – of in elk geval een soortgelijke – kijk hebben op het leven en de toekomst, zal jullie relatie een grote kans op slagen hebben.

  1. Goede balans

Ben je extravert terwijl hij veel ingetogener is? Zolang er een goede balans is en jullie elkaar kunnen aanvullen, is er niets om je zorgen over te maken. Integendeel, het is juist fijn als hij een beetje op de rem gaat staan als je overenthousiast bent. Daartegenover kun jij hem juist uit zijn soms té nuchtere comfortzone halen. Win-win.

  1. Passie en ambitie

Wanneer je het hebt over passie of ambitie denk je vaak aan iets wat is gerelateerd aan werk, maar het kan ook over heel andere dingen gaan. Gekke hobby’s of een sport: ergens met passie over kunnen praten is belangrijk én aantrekkelijk. Probeer erachter te komen waar hij blij van wordt en waar hij ’s ochtends voor uit bed zou komen. En of hij nog stappen wil maken op dat vlak, zich erin wil ontwikkelen. Dan kom je veel te weten over zijn persoonlijkheid.

  1. Dezelfde levenservaring

Staat familie bij jou op nummer één? Als hij op een soortgelijke manier als jij is opgevoed, zal hij dat volledig begrijpen en vindt hij het helemaal niet erg om elke week een bezoekje aan je ouders te brengen. Heeft hij daarentegen gescheiden ouders en jij ook? Ook dan zullen jullie elkaar daarin begrijpen. Het is natuurlijk geen must dat je toekomstige partner dezelfde levenservaring heeft, maar het kan de relatie – vooral in het begin – wel een stuk gemakkelijker maken.

  1. Vriendelijk

Is hij oprecht vriendelijk tegen zijn medemensen? Dan zul je na verloop van tijd merken dat hij ook veel voor jou over heeft. En niet alleen voor jou, maar waarschijnlijk ook voor je familie en vrienden. En als zíj je partner in hun armen sluiten, maakt het jullie relatie alleen maar leuker, toch?

Bron: HLN.be

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.