5 August 2018

Op zoek naar de liefde: hou hier dan rekening mee!

Ben je ‘de ware’ nog niet tegen het lijf gelopen? Maar zou je wel graag iemand naast je hebben om het leven en de kleine, dagelijkse dingetjes mee te delen? Het is heel menselijk dat je een paar uiterlijke eisen voor een partner hebt, maar toch – ook al is het een cliché  – spelen iemands innerlijke eigenschappen een veel grotere rol.

Liefde van je leven

Als je op zoek bent naar de liefde van je leven, is het volgens relatiedeskundigen helemaal niet erg dat jullie twee verschillende persoonlijkheden zijn. Dus is hij een sportfanaat, en jij totaal niet, dan hoef je je niet direct zorgen te maken. Toch zijn er volgens experts een paar punten waar je beter wél naar ‘op zoek’ kunt gaan. Of in elk geval rekening mee zou kunnen houden.

  1. Zelfde normen en waarden

Natuurlijk kun je bepaalde dingen van elkaar leren en door een andere bril gaan kijken zodra je een relatie met iemand hebt. Maar daarbij is het wel belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Probeer hem daarentegen óók niet honderdtachtig graden van koers te doen veranderen; je valt immers met een reden op hem. Hij kan er nog zo leuk uitzien en aan al je eisen voldoen, pas als jullie dezelfde – of in elk geval een soortgelijke – kijk hebben op het leven en de toekomst, zal jullie relatie een grote kans op slagen hebben.

  1. Goede balans

Ben je extravert terwijl hij veel ingetogener is? Zolang er een goede balans is en jullie elkaar kunnen aanvullen, is er niets om je zorgen over te maken. Integendeel, het is juist fijn als hij een beetje op de rem gaat staan als je overenthousiast bent. Daartegenover kun jij hem juist uit zijn soms té nuchtere comfortzone halen. Win-win.

  1. Passie en ambitie

Wanneer je het hebt over passie of ambitie denk je vaak aan iets wat is gerelateerd aan werk, maar het kan ook over heel andere dingen gaan. Gekke hobby’s of een sport: ergens met passie over kunnen praten is belangrijk én aantrekkelijk. Probeer erachter te komen waar hij blij van wordt en waar hij ’s ochtends voor uit bed zou komen. En of hij nog stappen wil maken op dat vlak, zich erin wil ontwikkelen. Dan kom je veel te weten over zijn persoonlijkheid.

  1. Dezelfde levenservaring

Staat familie bij jou op nummer één? Als hij op een soortgelijke manier als jij is opgevoed, zal hij dat volledig begrijpen en vindt hij het helemaal niet erg om elke week een bezoekje aan je ouders te brengen. Heeft hij daarentegen gescheiden ouders en jij ook? Ook dan zullen jullie elkaar daarin begrijpen. Het is natuurlijk geen must dat je toekomstige partner dezelfde levenservaring heeft, maar het kan de relatie – vooral in het begin – wel een stuk gemakkelijker maken.

  1. Vriendelijk

Is hij oprecht vriendelijk tegen zijn medemensen? Dan zul je na verloop van tijd merken dat hij ook veel voor jou over heeft. En niet alleen voor jou, maar waarschijnlijk ook voor je familie en vrienden. En als zíj je partner in hun armen sluiten, maakt het jullie relatie alleen maar leuker, toch?

Bron: HLN.be

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met grootste liefde wordt meestal niet getrouwd

Het klinkt niet erg romantisch maar een huwelijkspartner kiezen we niet...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Singles rondrijden op zoek naar de ware

Deze matchmaker uit Breda komt met een nieuw initiatief: ze rijdt...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie