singlevakanties of groepsreizen

Op vakantie met vrienden: 10 tips

Dit jaar niet solo op reis en ook niet met andere singles maar heb je plannen gemaakt om met je vriendengroep op vakantie te gaan? Zorg er dan voor dat het niet uitloopt op één grote rampvakantie. Hoe? Met deze 10 tips.

Geldafspraken

Ga voor de vakantie begint even met de hele groep om de tafel. Bepaal samen een budget en bekijk waar jullie dit aan uit willen geven. Door goede afspraken met elkaar te maken zal je situaties voorkomen, waarbij de helft van de groep aan de champagne in een vijfsterren-restaurant zit, terwijl de rest bij de lokale friettent een patatje haalt.

Leningen

Om verdere gelddiscussies te voorkomen, is het handig om het lenen van geld te vermijden. Situaties als ´Die vijftig euro krijg je na de vakantie nog wel terug´ zijn niet echt handig. In de meeste gevallen zul je na de reis het briefje van vijftig en je vrienden niet snel weer terugzien.

Compromis sluiten

Gatver! Je hebt totaal geen zin om de hele dag musea te bezoeken, maar de rest van de groep kan niet wachten. Het is verstandig om gewoon met de groep mee te gaan, want om nou je zin door te drijven en chagrijnig te gaan doen daar schiet je weinig mee op. Het zal in ieder geval niet positief uitvallen bij de rest van groep. Vaak is het verstandiger om op een later tijdstip jouw favoriete activiteiten uit te voeren.

Groepjes van drie

Als de groep verdeelde meningen heeft over hoe de dagplanning eruit ziet, is het verstandig om te splitsen. Zo kan de ene helft van de groep lekker terrasjes pakken en een lekker wijntje of biertje drinken, terwijl de rest geniet op een ligbedje bij de zee. Zorg er wel voor dat er niemand alleen achterblijft.

Siësta

Als je de hele dag met elkaar optrekt kan zo´n groepsvakantie erg vermoeiend zijn. Een middagdutje of een beetje tijd voor jezelf kan best prettig zijn. De groep zal dit waarschijnlijk geen probleem vinden en zich even vermaken zonder jou.

Slechte gespreksonderwerpen

Met onderwerpen als geloof en politiek moet je altijd rekening houden. Daarnaast zijn er ook gebeurtenissen, die je dolgraag aan je beste vriend zou willen vertellen, maar dat beter 1 op 1 kunt doen dan in gezelschap. Sommige momenten in de vakantie lijken perfect om bepaalde zaken te bespreken, maar deze kunnen vaak slecht uitpakken. Hou het luchtig en vooral gezellig.

De gevolgen van alcohol

Onder invloed van alcohol kunnen er rare situaties ontstaan. Het is dan ook verstandig om niet te veel sterke cocktails bij alle leuke bars te drinken. Hierdoor kun je onnodige ruzies of de kater van de volgende ochtend vermijden. De gouden tip is drink met mate, maar geniet!

Tot hier en niet verder!

Als iedereen zo enthousiast is over het bungeejumpen dan betekent het niet dat jij met de groep mee moet doen. Als iets niet goed voelt, ga dan niet mee om de anderen een plezier te doen.

Oortjes in, muziek aan

Oordopjes en koptelefoons zijn perfect om je even af te sluiten van de groep. Lekker even naar muziek luisteren zonder de drukte van je vrienden. Zeker één van de oplossingen voor een geslaagde groepsreis.

Respect voor elkaar

Iedereen heeft zo zijn slechte gewoontes, dus ook jijzelf. Probeer de keuzes van je vrienden te begrijpen en blijf aardig, open en geduldig. Na de vakantie zullen je vrienden dan ook nog steeds je vrienden blijven.

Wil je met andere jongeren tot een jaar of 25 op vakantie? Kijk dan even hier voor de mogelijkheden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.