vrouwen seks met elkaar

Op vakantie met je beste vriendin: zo voorkom je dat het misgaat

Al maanden kijk je ernaar uit: een reis met je beste vriendin. Zon, zee, strand en lekkere cocktails. Wat kan er mislopen? Een heleboel, zo blijkt. Want dagen – of zelfs weken – op elkaars lip zitten is best lang, en dat kan voor ruzie zorgen.

In het dagelijkse leven zijn jij en je vriendin twee handen op één buik. Maar op reis kan dat al snel veranderen. Je hebt immers zo goed als nooit een moment voor jou alleen en er moeten heel wat zaken geregeld worden, zoals vervoer, verblijf en activiteiten. Bovendien is het best mogelijk dat jullie een verschillende kijk op reizen hebben: terwijl jij vooral wilt genieten en ontspannen, is je vriendin avontuurlijker aangelegd en wil ze zo veel mogelijk nieuwe dingen uitproberen. Dat kan al eens voor ergernissen en ruzie zorgen.

Vriendinnenvakantie

Het is trouwens doodnormaal dat frustraties de kop opsteken tijdens een vriendinnenvakantie. Volgens een studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van online reisagent Cheaptickets ergert zo’n 75% van de vrouwen zich tijdens een reis met vriendinnen. De redenen: ze willen allemaal iets anders. “Door een aantal dagen samen op te trekken leer je ook elkaars kleine kantjes kennen. Dat kan voor sommigen een ontnuchtering zijn. En het blijft moeilijk om erover te praten”, reageert psycholoog Belinda Buysse.

Hoe pak je dat nu aan? Het is te onnozel om geen reis te plannen uit schrik voor conflicten. Daarom deelt psychotherapeut en fervente globetrotter Alena Gerst enkele tips om te voorkomen dat het echt té ongezellig wordt op vakantie.

  1. Verdeel het werk

Een reis plannen gaat gepaard met heel wat voorbereiding. Gerst raadt aan om een to-dolijst te maken en alle taken te verdelen. Anders loop je het risico dat één van de twee geen poot uitsteekt en de andere zich eerder een reisgids voelt dan een toerist.

  1. Praat over je verwachtingen vóór je op reis vertrekt

In het dagelijkse leven zijn jullie als spek en ei, of tomaat en mozzarella. Jullie vullen elkaar perfect aan. Is het dan echt nodig om op voorhand te babbelen over je reisstijl en verwachtingen van de trip? Ja, stelt de psychotherapeut. “Meeste mensen zijn verbaasd als ze ontdekken dat één van hen de planner is, terwijl de ander spontaner is en vasthoudt aan de instelling ‘go with the flow’”, aldus Gerst.

Het is dus beter om op voorhand alles op tafel te leggen. Wil je een volgepropte planning maken of boek je alleen vliegtuigtickets? Ga je graag feesten of kruip je liever vroeg onder de wol, zodat je de volgende ochtend een zonsopgang kunt bewonderen?

  1. Neem af en toe tijd voor jezelf

Het is niet omdat je met tweetjes op reis bent, dat je elk moment met elkaar moet doorbrengen. Jullie hebben verschillende interesses, dus het is logisch dat je af en toe andere activiteiten uitprobeert. Ben jij een foodie in hart en nieren die eens wil dineren in een wereldberoemd 5-sterrenrestaurant? Maar wil je vriendin niet te veel geld uitgeven en geeft ze de voorkeur aan een lokale foodmarket? Dan kan je perfect een avondje apart uit eten gaan.

  1. Bekijk het budget

Daarmee sluiten we naadloos aan bij de volgende tip: bespreek hoeveel geld jullie willen uitgeven. Het kan goed zijn dat jullie een verschillend budget hebben voorzien. “Misschien wil de ene spaarzaam omgaan met z’n geld, terwijl de andere een big spender is die zich niets wil ontzeggen”, stelt Gerst.

Vergeet ook niet te overleggen hoe jullie je uitgaves gaan afhandelen. Deel je rekeningen gewoonweg door 2? Of vind je dat niet eerlijk, omdat je bestie meer drinkt, in elk restaurant een dessert bestelt en steeds het duurste hoofdgerecht kiest?

  1. Slaap voldoende

Als je voldoende slaapt, is de kans kleiner dat je met het verkeerde been uit bed stapt. Ben jij een héél lichte slaper? Dan is het een goed idee om erop te letten dat je altijd een kamer boekt met aparte bedden.

  1. Soms is het beter om te zwijgen in plaats van te klagen

Toegegeven: het is onmogelijk om 24 uur op 24 goedgeluimd te zijn. Maar dat is geen excuus om alles te zeggen wat in je hoofd opkomt en voortdurend te klagen. Zo’n negatieve instelling beïnvloedt de sfeer, en niet in een goede zin. Af en toe je woorden inslikken is dus de boodschap.

  1. Communiceer met elkaar

Ligt er echt iets op je maag? Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je die gevoelens gaat opkroppen. Je vriendin kent je ook, en het is heel irritant voor haar om niet te weten wat er in je hoofd omgaat. Het gevolg: steeds meer irritaties én de kans wordt steeds groter dat de bom op een later moment nog zal ontploffen. Als er iets is dat je dwarszit, kan je er dus het best over praten.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?