broadway theater

Op solo reis naar New York City: dit moet je weten!

Een stad die hoog staat aan vrijwel iedere bucketlist is New York City. Je kent de stad waarschijnlijk van de gele taxi’s, honderden billboards en hoge gebouwen. Toch is er hier nog veel meer te ontdekken. Grote kans dat je met kriebels in je buik zit om deze wereldstad te bezoeken. Die vliegticket heb je al geboekt, maar een reispartner is nog niet gevonden. Gelukkig leent deze stad zich goed voor een soloreiziger. Ben jij van plan om New York City in je eentje te bezoeken? Lees dan snel verder!

Bezienswaardigheden

New York City zit vol met de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Die kun je gemakkelijk in je eentje doen. Natuurlijk bezoek je Times Square, Central Park, het Vrijheidsbeeld en andere musea. Deze plekken zijn vaak het drukst, dus brengen al snel een veilig gevoel met zich mee. Daarnaast trakteer je jezelf op een gezellig avondje met een bezoek aan een Broadway theater. Wie weet ontmoet je in de pauze iemand om na de show wat mee te gaan drinken. Het is een grote stad, maar maak ook een mooie wandeling over de High Line, en de wijken van downtown Manhattan om de stad helemaal in je op te nemen.

Overnachten

Daarnaast is een fijne verblijfsplek van groot belang. Vooral als je alleen reist, is veiligheid het belangrijkst. Daarom kies je de plek waar je verblijft slim uit. Vooral Midtown Manhattan is een veilige plek om te overnachten. Ten eerste ben je dicht bij allerlei grote bezienswaardigheden. Ook is het hier tot diep in de nacht druk, waardoor je nooit alleen op straat bent. Voor een budgetvriendelijk verblijf zijn er genoeg hostels waar je terecht kan. Veel hostels organiseren leuke activiteiten. Een overnachting hier is daarom de uitgelezen kans om anderen te ontmoeten.

Restaurants, bars, en uitgaan

Je ontdekt natuurlijk graag de culinaire hoogstandjes van deze drukke stad. Het voelt misschien eng om alleen uit eten te gaan, maar in New York City is dat hartstikke normaal. Vaak word je dan geplaatst aan de bar. Hier maak je gemakkelijk een praatje met het personeel of andere solo-gasten. Vind je het toch wat eng om elke keer alleen in een restaurant te zitten? Onderweg, op straat of bij een gezellig café kun je zonder twijfel een lekkere maaltijd afhalen. Zet je neer op een bankje en geniet van alles om je heen. Voor wie graag uitgaat, raden we je aan een rooftopbar te bezoeken. Hier heb je snel aanspraak met anderen en na een tijd wordt het omgetoverd tot gezellige dansvloer! 

Vervoer in de stad

Ook over het vervoer in de stad moet je het een en ander weten. Dat begint bij aankomst op het vliegveld. Het beste kun je met een taxi naar de binnenstad reizen, dat is het meest veilig en deze hebben vaak een vast tarief. Maar dat kan ook met een shuttlebus of de metro. Terug naar het vliegveld is het handig om je vervoer geregeld te hebben. Het kan soms erg lastig zijn om dit ter plekke te regelen midden in de stad. In de stad zelf zijn ook de taxi en de metro de beste manieren om te reizen. Daarnaast is New York City een van de weinige steden in de Verenigde Staten waar veel bezienswaardigheden zijn aan te lopen. Kies dus eens voor de benenwagen en ontdek nieuwe winkels en restaurants! 

Veiligheid

Tot slot ben je natuurlijk benieuwd naar de veiligheid in deze grote stad. New York City is over het algemeen een veilige stad. Ook als vrouw alleen hoef je je hier niet al te veel zorgen over te maken. Let vooral goed op, zoals je altijd doet. Bewandel ‘s avonds vooral de drukke en grote straten en vermijd vooral de donkere en verlaten plekken. Overdag kun je de metro gemakkelijk gebruiken, maar ‘s nachts is de taxi een beter idee. Gelukkig heb je binnen no time een ‘yellow cab’ te pakken. Mocht je je onveilig voelen, loop dan even een bar in. Daar zal het personeel je geheid graag helpen.

Zoals je ziet, kun je New York City prima bezoeken als solo reiziger. Met de vele bezienswaardigheden, zoals Times Square en Broadway, zal je je niet snel vervelen. Overweeg om een hostel op een gunstige plek te kiezen in plaats van een hotel. Vooral in Midtown Manhattan voel je je nooit alleen. Wees daarnaast niet bang om lekker uiteten te gaan, dat is hartstikke normaal in deze stad. Dus, New York City is een veilige stad, als je zelf maar goed oplet!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

Homegym starten Drie must haves!
By Redactie ·
14 februari 2024

Homegym starten? Drie must haves! 

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland 

Aantal soa’s in Nederland neemt toe moet de campagne 'Vrij Veilig' terugkomen
By danny@db-online-marketing.nl ·
23 oktober 2023

Aantal soa’s in Nederland neemt toe: moet de campagne ‘Vrij Veilig’ terugkomen?