singlereis seks

Op singlereis: samen de koffer in?

Er bestaan heel wat verhalen, vooroordelen en geruchten over singlereizen. Niet alleen bij de gesettelde medemens, maar ook bij de singles zelf. Niet zo vreemd. Ken je die uitdrukking ‘wat de boer niet kent, dat vreet hij niet?’ Zo is het ook met het fenomeen singlereizen.

Nooit op singlereis, wel een oordeel

Het zijn vooral de stevig samenwonende, lattende of getrouwde dames en heren die precies weten wat voor types er nou in zo’n groep zitten en hoe het er allemaal aan toegaat op zo’n singlereis. Niet dus. Maar laten we eerlijk zijn; ook de single zelf kan er wat van. Heel wat vrijgezellen zijn nog nooit met een singlereis mee gegaan (ze gaan spreekwoordelijk nog liever dood.. of liever helemaal niet op vakantie) maar toch weten ze met akelige stelligheid dat het beslist niets voor hen is!

Tongen

Het begrip singlereizen maakt de tongen in elk geval los. Laat je op een feestje, borrel met collega’s of tijdens de verjaardag van je tante vallen dat je dit jaar met een groep vrijgezellen een rondreis door Peru gaat maken dan vragen ze je niet het hemd van je lijf over deze geweldige bestemmingen en wat je daar allemaal gaat doen, maar dan willen ze vooral weten hoe je er toch bij komt om met een groep vreemden op vakantie te gaan! “Dat heb jij toch helemaal niet nodig” of “je kan toch ook gewoon met een vriend(in) op vakantie”, tot de iets meer pikantere opmerkingen als “is toch niks voor jou, op vakantie met een stel hitsige mannen / vrouwen die alleen maar uit zijn op seks”. Onbekend maakt onbemind en doorgaans zijn de vooroordelen sappiger en spannender dan de werkelijkheid.

Seks en singlereizen

Want hoe staat het eigenlijk met het seksgehalte op singlereizen? Wordt er op los gewipt, hoppen de singles van ‘koffer naar koffer’, is zo’n singlereis een verkapte orgie of valt het allemaal reuze mee? Eigenlijk is het heel eenvoudig;  afhankelijk van de keuze die je maakt qua vakantiebestemming en bijbehorende reisorganisatie krijg je hoogst waarschijnlijk precies waar je naar op zoek bent tijdens een singlereis. Wanneer je met 50 of 100 singles een strandvakantie boekt op een party eiland of feestbestemming dan kan je er redelijkerwijs vanuit gaan dat je ‘kans op seks’ aanzienlijk hoger ligt dan tijdens een wandelvakantie met 8 singles door de Schotse hooglanden. Op vakantiebestemmingen waar de alcohol rijkelijk vloeit, de nachten lang zijn en de temperaturen letterlijk en figuurlijk hoog oplopen wordt er nou eenmaal meer gesekst. Ook, of misschien wel vooral door singles die genieten van hun vrijheid en zich nog niet zo dringend willen settelen.

Singlereizen en persoonlijkheid

De keuze voor een bepaald soort vakantie oftewel groepsreis met andere singles zegt meer over je persoonlijkheid dan je denkt. De angst van veel singles die voor het eerst een singlereis willen boeken is dat er niemand in de groep zit waar het mee klikt. De angst om geen aansluiting te vinden, een buitenbeentje te zijn en daardoor geen leuke vakantie te bleven speelt vaak zo’n grote rol dat ze besluiten om het maar af te blazen.

Soort zoekt soort

Natuurlijk kan een singlereis tegenvallen, net als iedere andere vakantie, maar de kans dat het veel leuker is dan je had  verwacht is vele malen groter! De keuze voor een bepaald soort reis zegt namelijk heel veel over jou en dus ook over je reisgenoten. Het type reis dat je boekt bezorgt je medereizigers met dezelfde reisinteresses. Een zonaanbidder en feestbeest boekt geen reis naar Zweden, en een natuurliefhebber gaat nooit 10 dagen feesten op Ibiza. Zonder dat je er moeite voor hoeft te doen ben je dus verzekerd van gelijkgestemde mensen en dat maakt samen reizen hartstikke makkelijk en leuk!

Verliefd worden op vakantie

Verliefd worden zit al single zijnde in een klein hoekje en ja, op vakantie ben je nu eenmaal in andere sferen dan thuis dus de kans dat je meer gaat voelen voor iemand is altijd aanwezig. Bijkomstig voordeel tijdens een singlereis is dat je in ieder geval zeker weet dat de ander ook ongebonden is.  Dus mochten de vlinders wederzijds zijn, dan staat niets een gezamenlijke toekomst in de weg.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.