tafelmanieren

Op relatiejacht na je vijftigste

Wat te doen als je na een huwelijk van heel wat jaartjes er opeens weer alleen voor staat? Dan ben je single, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Geen vrijgezel, alleenstaande of oude vrijster, nee single. En singles zijn hip als we de media en glossy’s mogen geloven.

Zo ook de vijftigplusser die zich schoorvoetend op de relatiemarkt begeeft. In tegenstelling tot de doorgewinterde dertigers, die routineus de ene date na de andere afwerken totdat ze een perfect exemplaar tegen het lijf lopen ligt het voor de single vijftigplusser ietwat ingewikkelder.

Alleen tussen de happy couples

Het fenomeen internetdating is wel doorgedrongen tot de vocabulaire, maar nog niet verweven in de dagelijkse praktijk. Hoewel handig met Google en het toetsenbord is lastig te bepalen waar te beginnen met de zoektocht naar een nieuwe partner. Want waar zitten ze die leuke, ondernemende, vlotte, intelligente single vijftigers? Zijn ze er überhaupt wel? Jij ziet alleen jouw oude vertrouwde vriendenkring. De stellen die al sinds jaar en dag bij elkaar zijn en waar je tot  voor kort met je partner op de verjaardagskoffie zat. Op zaterdag bespeur je met enige jaloezie hoe behulpzame mannen de zware tassen sjouwen voor hun echtgenotes, en op de tennisclub blijkt keer op keer dat die leuke man thuis al een exemplaar heeft zitten..

Mannen versus vrouwen

De mannelijke single van boven de vijftig heeft het relatief eenvoudig. Hij verdient al sinds jaar en dag zijn eigen inkomen, verschanst zich achter de computer, wordt lid van een paar datingsites en mailt er lustig op los. Het lijkt wel een snoepwinkel, zoveel lekkers! Enige tegenvaller is dat de dames met wie hij in contact probeert te komen, veelal zo rond een jaar of 35, niet op zoek zijn naar een kalende vijftiger die met hem zijn tweede jeugd wil beginnen. Het duurt even, maar langzaam maar zeker dringt ook tot hem door dat hij realistischer te werk zal moeten moet gaan. De dames, sociaal als ze zijn, denken nog steeds vaak dat ze hem wel spontaan tegen het lijf zullen lopen. Datingsites zijn vleeskeuringen vinden ze en er valt niet op te boksen tegen die strakke vrouwen met een eigen carrière. Nee dan liever een dagje fietsen, avondje bowlen, eten of iets anders gezelligs doen in groepsverband. De teleurstelling is dan ook groot als blijkt dat de vrouwen hier vaak veruit in de meerderheid zijn. Veel vlotte, spontane, ondernemende vrouwen en te weinig mannen. Mocht er al een aantrekkelijk exemplaar rondlopen dan is hij binnen no-time ingepikt door een van de andere dames en heb jij het nakijken.

Succes tips voor 50+ singles

Dus waar doe je als single vijftiger goed aan? Waar liggen de beste kansen en hoe presenteer je jezelf doeltreffend in de relatiemarkt? Goed daar gaan we dan: voor iedereen die toch echt de voorkeur geeft aan internetdaten; kies een datingsite uit die bij je past. Wees selectief, ga doelgericht te werk, schrijf je bijvoorbeeld in bij een website die zich richt singles in jouw leeftijdsklasse zoals 50plusmatch. Geef je toch echt de voorkeur aan een persoonlijke ontmoeting? Verruim dan je denkwereld! Speeddaten is er ook voor singles boven de 50 jaar. Het biedt je de mogelijkheid om op een avond tal van interessante kandidaten te ontmoeten. Voor iedereen die dol is op activiteiten en de ‘relatie-zoektocht’ er niet al te dik boven op wil leggen; neem eens een kijkje bij activiteitenclubs. Er worden allerlei leuke activiteiten en weekendjes voor singles georganiseerd, ook voor 45+ singles. Vooral voor de single mannen van boven de vijftig is dit echt een aanrader. Hier struikel je gewoon letterlijk over de leuke vrouwen die jou bijzonder graag willen leren kennen. Groot pluspunt, je hebt (vooralsnog) weinig concurrentie, dus succes verzekerd!

Langdurige verbintenis

Voel je niets voor de genoemde opties? Dan weten we er nog wel een paar. Relatiebureaus zijn ondanks de opkomst van internetdating nog steeds een uitstekend alternatief als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Groot voordeel is dat je niet constant zelf actief overal achter aan moet, maar dat zij op basis van jouw persoonlijkheid, voorkeuren en wensen voor je op zoek gaan. Mensen die zich inschrijven bij een relatiebureau zijn net als jij op zoek naar een langdurige verbintenis en niet uit op een snel of vluchtig contact. Een prima alternatief dus als je op zoek bent naar een levensgezel. Voel je je nog niet zeker genoeg om je ergens in te schrijven, een datingprofiel aan te maken of in ‘het wild’ te gaan flirten en versieren, neem eens dan contact op met een relatie of datingcoach.Zij bieden je professioneel de helpende hand zodat je straks zelfverzekerd de eerste stap kunt zetten op weg naar een nieuwe relatie.

Reizen voor 50+ singles

Je houdt niet van daten, je hebt geen zin in relatiebemiddeling en je loopt niet warm voor een activiteit? Lees dan toch maar even verder. Je gaat vast wel eens op vakantie, maar waarom zou je alleen, met een vriend, zus of een van je kinderen gaan? Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel goede gespecialiseerde reisorganisaties voor singles net als jij. Deze reizen hebben zeker niet als doel om een partner aan de haak te slaan, maar wel om met gelijkgestemden een heerlijke vakantie te beleven. En natuurlijk, mocht er een vonk overslaan dan is dit niet verboden en zeker een leuke bijkomstigheid. Een vakantie met andere singles stelt je in de gelegenheid om in een mooie omgeving nieuwe mensen te leren kennen die naast dezelfde reiswensen ook nog eens in eenzelfde levensfase zitten als jij. Er is voor iedereen wat wils; verre reizen of weekendjes weg, wintersport,  echt alles is mogelijk. Samen reizen schept een band, je deelt prachtige ervaringen en het is echt reuze gezellig. Het mooie is dat er altijd mensen bijzitten met wie het klikt en dat er tijdens zo’n reis ook ruim voldoende gelegenheid is om jezelf terug te trekken als je daar behoefte aan hebt.

Dus ben je de vijftig gepasseerd en onlangs weer single geworden? Dan ligt de wereld letterlijk en figuurlijk aan je voeten. Het leven begin na je vijftigste. Geniet!

Bron: Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.