Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Carnaval
9 februari 2018

Op reis of Carnaval vieren?

“Mijne nasibal, mijne nasibal, mijne nasibal is heet, ik weet niet of je het weet, maar mijne nasibal is heet”, dit is de eerste zin die me binnen schiet bij het het schrijven van deze tekst. Een oud carnavalslied. Ik weet ook wel hoe dat komt. Zaterdag heb ik in Breda als fotograaf meegelopen met een Carnavelske wandeling door de binnenstad. Zo’n 250 verklede mensen die door gidsen werden gewezen op unieke plekken in Breda. In plaats van Carnaval te vieren kun je ook een paar dagen op reis gaan.

Carnaval best gezellig

De wandeling in Breda bracht ons op speciale plekken. Zo ook de friettent waar de bekendste nasiballen uit de omgeving gebakken worden. De nasibal van de nasibalkoning Schraven is zeker een aanrader. Zonder een balletje van Schraven is Carnaval in Breda blijkbaar niet compleet. De ludieke tocht was een echte  verrassing. Wanneer je daar dan zo tussen loopt in je gewone kleren tussen allemaal verklede mensen, dan is dat best gek. Wat bezielt die mensen om dit te doen? Bedenk ik me dan. Dat Carnaval gezellig is, dat kan ik niet ontkennen. Het zijn mensen die elkaar soms alleen met Carnaval zien en dan een heel jaar niet. Het is wel zo’n beetje een vereiste dat je bier lust, en dat lus ik niet. Daar blijft Carnaval vieren mogelijk steken bij mij.

Overal verklede mensen

Erg om geen Carnaval te vieren? Nee, hoor. Ook al woon je er midden tussen, je kunt er ook aan ontkomen. Door alle dagen van Carnaval niet te veel buiten te komen, dan krijg je weinig mee van Carnaval. Je kunt natuurlijk ook een lange boswandeling gaan maken, daar is Carnaval ook niet te horen. Wat altijd wel even wennen is, zijn de verklede mensen, die ook gewoon naar AH gaan of bij de Jumbo in de rij staan. Vooral bij het passeren van de bushalte, word je onverwacht verrast door vrolijk opgetuigde mensen. Jong en oud, leeftijd speelt geen rol.

Proost op het leven

Een andere manier om niets van Carnaval mee te krijgen is te zorgen dat je uit de buurt bent. Er zijn natuurlijk veel Brabanders die op wintersport gaan. Voor het eerst sinds jaren ga ik dit weekend weg naar de Ardennen.  Heerlijk, lekker buiten zijn. Wandelen overdag en kleine dorpjes bezichtigen. In de avond lekker eten samen met mijn vriend. Door ons verleden met scheidingen is het op vakantie gaan en uit eten op zeer lage frequentie komen te staan. Dat is niet erg, maar dat het na zo’n 10 jaar dan toch van komt eens samen weg te gaan is een prettig vooruitzicht. Ik zei dat ik geen bier lust, dat is niet helemaal waar. Een Belgische Kriek vind ik zeer smakelijk. Dus die ga ik dit komende weekend zeker drinken. Proost op het leven.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

13 uitstekende redenen om met singles op reis te gaan

Met andere singles op reis, je hebt het wel eens overwogen...

Vintage shoppen in Londen doe je hier

Een van onze favoriete plekken om vintage parels op de kop...

Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval 

Kwart Nederlanders misdraagt zich tijdens carnaval. Meer dan de helft van...

De beste plaatsen in Las Vegas voor singles

Naast het feit dat je in stijl in Vegas trouwt, is het...

Feestend het nieuwe jaar in: zo voorkomen je die beroerde kater

Feestdagen overleefd? Dan maak je je vast op voor een spetterend...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie