single samen vakantie

Op reis maar niet alleen: dit zijn de alternatieven

Als single hoef je niet alleen op reis te gaan. Natuurlijk, solo reizen heeft zijn charmes maar het is niet voor iedereen weggelegd. Wij mensen zijn ‘gezelschapsdieren’ en ook al ontmoet je als single reiziger onderweg nieuwe mensen, vertrekken met je eigen vertrouwde reisgezelschap is toch andere koek.

Single en samen op reis met een vriend(in)

Ook al ben je single, dat wil niet zeggen dat je alleen op vakantie hoeft. Kies je eigen reisgezelschap uit door al je  mede single vrienden en vriendinnen eens onder de loep te nemen. Met wie zou je op reis kunnen en willen? Hebben zij al vakantieplannen? Is er iemand in voor een weekendje weg, lekkere skivakantie of weekje naar de zon? Misschien droomt een van je best friends ook al wel tijden van die verre rondreis. Ga samen! Je kent elkaar al dus voel je je vast op je gemak. Samen reizen heeft nog meer voordelen:  voelt je veiliger met z’n tweetjes, hoeft niet alles alleen te beslissen, je hebt een extra paar ogen, je zit nooit alleen te eten en je kunt prima afspraken maken over de vrijheid en tijd voor jezelf.

Single en samen op reis met je kinderen

Ben je een alleenstaande ouder dan is het hartstikke leuk om met je kinderen het reisavontuur aan te gaan. Ok, toegegeven, met peuters en kleuters doe je er misschien goed aan om te kijken voor andere alternatieven maar zeker als je wat grotere kinderen hebt is het echt de moeite waard. Betrek ze bij de keuze van de bestemming, stippel samen een route uit, overleg wat jullie willen gaan doen, zien en laat hen in alles meedenken. De relatie met je kinderen krijgt er een enorme boost door, je deelt straks een hele nieuwe reiservaring, eentje die ze nooit meer zullen vergeten. Ben je nog nooit met je kinderen alleen op vakantie geweest? Begin dan met een korte stedentrip, en kijk hoe het jullie bevalt. Iedereen genoten? Dan kun je plannen maken voor een wat langere vakantie.

Single en samen op reis met andere singles

Of je nog wel of geen kinderen hebt, er zijn erg veel uitstekende reisorganisaties die groepsreizen voor singles of voor eenoudergezinnen hebben. Dus, zit er niemand tussen je vrienden waarmee je op reis kunt of wilt en heb je als alleenstaande ouder echt geen zin in het georganiseer dan is dit een prima alternatief. Je voelt je niet alleen, zit altijd in een gelijkgestemd gezelschap qua leeftijd en reisinteresse, er wordt goed voor je gezorgd dus je hebt echt vakantie en je ontmoet allemaal nieuwe mensen. Ga je met kinderen, dan vermaken zij elkaar zodat jij ook lekker tot rust komt. Groepsreizen zijn er van relax tot actief en van dichtbij tot ver weg. Er zit altijd wel een reis bij die jou aanspreekt.

Reisgidsen voor singles

Op Singlessite hebben we de beste reisorganisaties voor je samengevat in onze reisgidsen. Zo vind je in de Zonvakantie Gids reisaanbieders die je naar de zon brengen, in de Avontuur en Cultuur Gids ontdek je reisorganisaties die je laten kennis maken met andere culturen en in de Single Reis Gids een mix van bekende aanbieders die je een geweldige vakantie bezorgen. Liever een weekendje weg? Dat kan ook. De beste aanbieders voor een korte break vind je in de Weekend Weg Gids. Voor alleenstaande ouders is er natuurlijk de Eenouder Vakantiegids en ook de 50plus single met reisambities zijn we niet vergeten! Wintersportliefhebbers komen ook aan hun trekken in de Wintersport Gids.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.