Op zo’n dag als vandaag, de eerste van het jaar, zullen veel mensen na een korte nachtrust en overmatig drankgebruik, zich knikkebollend bevinden in gezelschappen. Ongezien even een dutje doen, zou dan een goede uitkomst zijn. Ook wanneer je met openbaar vervoer moet reizen is de mogelijkheid tot een onopvallende power-nap mooi meegenomen.

Trui met opblaasbaar kussen

Twee Amerikanen zijn twee jaar lang bezig geweest met een geniale uitvinding waar heel wat reizigers en pendelaars blij mee gaan zijn. Een trui waarin een opblaasbaar kussen verwerkt zit. Zo kun je overal en altijd een dutje doen, zonder dat iemand het merkt.

Los opblaaskussen blijft niet zitten

Al knikkebollend met open mond telkens wakker schieten door een slechte houding, dat zul je als reiziger met het vliegtuig, trein of lange busreis vast herkennen. Een opblaasbaar kussen in de nek zou een oplossing zijn maar blijft nooit zitten zoals het hoort. De broers Josh en Ryne Woodle combineerden een makkelijke trui met kap en een kussen tot  het reisaccessoire van 2016.

Ze zijn twee jaar bezig geweest om het handige kledingstuk te testen op lange afstandsvluchten, zo kwamen ze samen met ingenieurs op een ontwerp dat de gebruiker kan opblazen en weer in drie seconden kan laten leeglopen.

Na kersttrui nieuwe rage?

Als het kussentje stuk is, kan je het vervangen voor 5 dollar. Nog een extra voordeel, de trui ziet er niet verkeerd uit en is in verschillende kleuren beschikbaar. Via crowdfundingpagina Kickstarter   haalden ze in een recordtempo hun beoogde bedrag binnen. De prijzen starten vanaf 49 dollar per stuk. Op youtube kun je zien hoe deze slaaptrui eruit ziet. Misschien wordt het na de gekke kersttruien wel een nieuwe rage?