Parijs zonder kinderen

Op pad zonder je kind

Samen met je partner op vakantie en de kinderen bij opa en oma te logeren brengen, dat kan. Er zijn genoeg stellen die dat doen, daar moet je je echter als ouders je ook prettig bij voelen. Maar als alleenstaande moeder alleen op reis zonder je kinderen mee te nemen, dat gebeurt gewoon minder vaak. Gevoelens van twijfel spelen op.

De onvoorwaardelijke liefde voor je kind

Op HappySingleMoms las ik een column van een alleenstaande moeder die op het punt stond voor het eerst na de scheiding alleen op vakantie te gaan. Haar dochter mocht 5 dagen bij haar beste vriendin logeren, dus dat meisje was in goede handen. Maar toch bleef er een gevoel dat knaagde. Deed zij haar dochter te kort? Was ze egoïstisch omdat ze erg veel zin had in een paar dagen weg? De onvoorwaardelijke liefde voor haar dochter zou er niet minder door worden.

Juist goed zonder kinderen

Ik kan me deze overdenking heel goed voorstellen. Ik was dan ook nog zo’n moeder die zelfs tijdens ons huwelijk niet vaak alleen met manlief wegging. Oppas regelden we alleen voor hoognodige zaken. Vakantie met zijn tweetjes, hierover moet ik hard nadenken, een enkel keer een lang weekend naar Nice en Rome in 12 jaar. We gingen niet zo vaak op vakantie, en als we gingen wilde ik er de kinderen graag bij hebben. Voor onze relatie, en waarschijnlijk voor velen,  was het vast goed geweest om vaker samen weg te gaan, maar ja, dat is terug kijken.

Tijd nemen voor jezelf

Maar niet alleen de vakanties, ook sporten in avond of weg met vriendinnen, en dan voor je kinderen opvang regelen, dat was niet wat ik verkoos. Waarom niet? Omdat ik dacht iemand anders daar tekort mee te doen? Achteraf heb ik waarschijnlijk alleen mezelf daar te kort meegedaan. Nu als alleenstaande moeder met kinderen die bijna de middelbare school achter zich gaan laten, begin ik eindelijk tijd voor mezelf te nemen. Waarom pas nu? In tijden dat het mij en mijn kinderen niet voor de wind ging na de scheiding, wilde ik dicht bij ze zijn. Ik wilde voor ze zorgen. Ik had echt geen behoefte iets voor mezelf alleen te doen. Daarnaast was dat moedergevoel altijd al ruim aanwezig.

Wandelen in de Ardennen

Na een scheiding speelt geld natuurlijk ook een grote rol. Niet dat ik helemaal geen geld overhield, maar je kunt het maar een keer uitgeven. We wonen gelukkig ruim, dus voor een mooier huis hoef ik niet in een hotel te gaan zitten. We gingen juist altijd kamperen, juist weg van de luxe. Nu ben ik dus jaren verder en begint het een beetje te komen, dat ik best een weekend naar de Ardennen zou willen, om weer eens een hele dag te wandelen en te eindigen in een café met een Kriek.

Leef en geniet

Ik kan me wel inleven in andere gescheiden vrouwen die nog jong zijn en in de bloei van hun leven zijn. Natuurlijk doe je je kind niks te kort wanneer ze een paar dagen ergens anders mag slapen en wonen. Dat je angst kan hebben, dat er wat kan gebeuren, dat snap ik ook goed. Maar dat kun je ook wel eens hebben als je dicht bij je kinderen in de buurt bent. Je liefde en bezorgdheid voor hen is gewoon enorm. Naast moeder ben je natuurlijk ook gewoon vrouw. En wanneer kinderen zien dat het goed gaat met hun moeder, dat geeft dat de kinderen ook rust. Neem dus de tijd voor jezelf als je er klaar voor bent. Ga genieten en als je terugkomt zijn je kinderen weer aan de beurt.

Foto: Erika van Tielen  op reis zonder kinderen.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?