Niet terwijl ze helemaal opgedoft in hun mooiste outfit voor de spiegel staan klaar om eens lekker de bloemetjes buiten te zetten in het weekend, maar op maandagochtend voelen vrouwen zich het mooist. En wel om 10.06 om precies te zijn. Hoe zit dan nou?

Monday morning: aantrekkelijk!

Maandagochtend is doorgaans niet het favoriete moment uit het leven van de doorsnee man of vrouw. Maar blijkbaar is de beruchte maandagblues niet van toepassing op hoe mooi we ons voelen. Uit een ondervraging bij 1.000 Britse vrouwen kwam naar voren dat 10.06u gemiddeld het piekmoment is waarop zij zich het beste in hun vel voelen, ruimer genomen tussen 9u en 11u ’s ochtends. Dan voelen vrouwen zich fris en aantrekkelijk, en zijn ze het ontvankelijkst voor sociaal contact met collega’s. 72% van de ondervraagde vrouwen start op maandagochtend dan ook met een uitgebreide beautyroutine, om fris aan de nieuwe week te beginnen.

Donderdagavond dip

Waar we op maandag nog vol goede moed zorgvuldig kleren en make-up uitkiezen, verwaarlozen we die ijdelheid meer naarmate de week vordert. En na een piek komt ook een dal: donderdagavond om 16.05u ’s middags voelen we ons het slechtst in ons velletje zitten, volgens de Britse enquĂȘte. Na al vier dagen gewerkt te hebben hechten we minder belang aan hoe we eruit zien. De stress van de werkweek zorgt ervoor dat we minder tijd spenderen aan het kiezen van kleren en het opmaken, maar daardoor voelen we ons ook minder mooi. Slechts 3% van de ondervraagde vrouwen voelt zich op zijn best op donderdag.

Uitgaan in het weekend?

Besteden we dan echt meer tijd aan ons uiterlijk op maandagochtend dan in het weekend voor we uitgaan? Blijkbaar wel, al is vrijdag wel de tweede populairste dag waarop onze schoonheid naar eigen zeggen piekt. 23% van de vrouwen koos voor vrijdag, tegenover 31% die zich maandag het mooist voelen. Een verklaring die veel vrouwen daarvoor gaven is dat ze op vrijdagavond vaak rechtstreeks na hun werk ergens heen gaan, en dus geen tijd hebben om zich extra op te maken. Zaterdagavond stond pas op de derde plaats met 21%, omdat veel Britse vrouwen verklaarden dat ze het liefst op zaterdag in joggingbroek in de bank hangen met een film.