vertrekhal Schiphol

Op een vliegveld ben jezelf niet

Misschien durf je het niet toe te geven tegen anderen, maar heb je nog nooit gevlogen.  Dat je nog nooit in een vliegtuig gezeten hebt, kan meerdere redenen hebben.  Misschien heb je angst en dan ben je niet de enige. Misschien heb je niet genoeg geld over voor een vliegvakantie, en dan ben je ook zeker niet de enige. Jij snapt dan ook vast niet waarom mensen op het vliegveld niet zichzelf zijn.

Je bent jezelf niet op het vliegveld

Op het punt staan de trappen van een vliegtuig te betreden en een vliegreis van 1, 2 of 10 uur te gaan maken, maakt dat we in de tijd die hier aan vooraf gaat op het vliegveld niet geheel ons zelf zijn. Er is een hele waslijst te bedenken van acties die mensen doen, die ze in hun normale leven zeker zouden laten.

1. Een gezond sapje nemen

Tijdens de vakantie laat jij je waarschijnlijk helemaal gaan met lekker eten en veel (alcoholische) drankjes. Op het vliegveld neem je daarom nog even een gezond sapje, zodat je toch nog ergens wat vitamines binnenkrijgt deze week.

2. Tig keer naar het toilet

Het toilet in het vliegtuig is natuurlijk niet het fijnste toilet ooit, dus ga je op het vliegveld nog maar een keer. En nog een keer. En nog een keer. Terwijl je eigenlijk niet echt hoeft, maar ja, zo voorkom je wellicht een uitje naar het toilet aan boord.

3. Een boek kopen terwijl je niet van lezen houdt

Van de winkels op een vliegveld is nog nooit iemand blij geworden. Maar goed, je moet iets doen met je tijd, dus besluit je om toch wat te gaan kopen. Puur uit verveling. De kans is groot dat je met een boek terugkomt, dat je uiteindelijk niet gaat lezen. Want je houdt helemaal niet van lezen.

4. Nóg een wereldstekker kopen

Je hebt er al een paar, maar toch koop je op het vliegveld nóg een wereldstekker. Omdat dat ellendige ding natuurlijk nog steeds thuis in de kast ligt.

5. Mind your step leuk vinden

Je zit pas echt lekker in het vliegtuig wanneer je de vriendelijke dame op Schiphol weer hebt horen roepen: “Mind your step”! En dat zelf dan een paar keer hebt herhaald, omdat je het toch weer leuk vindt.

6. Je locatie delen op Facebook

Heerlijk toch, om lekker aan al je Facebook-vrienden te laten weten dat je op het vliegveld bent. Een locatie delen op Facebook deed je uit principe nooit en is nu ineens leuk!

7. Zo’n 25 euro betalen voor een lunch

Vliegvelden worden letterlijk slapend rijk, want deze prijzen voor eten en drinken slaan natuurlijk helemaal nergens op. Normaal gesproken is 25 euro voor een lunch best veel, maar op een vliegveld tikken we dat gewoon af. En het was waarschijnlijk niet eens écht lekker.

8. Paranoïde worden

Shit, waar is mijn paspoort?! Oja, in mijn jaszak. Shit, waar is mijn paspoort? Oja, nog steeds in mijn jaszak. Shit, waar is mijn telefoon? Oja, in mijn hand. Menig reiziger wordt een tikkeltje paranoïde op het vliegveld.

9. Souvenirs kopen

Je hebt geen flauw idee waarom, en wie je ermee blij gaat maken, maar die koelkastmagneet van Ibiza leek op het vliegveld heel erg leuk. En die ‘handgeschilderde’ schaaltjes met ‘I love Curaçao’ voor 15 euro ook. Waarom?

10. Tax free shoppen

Een Bose noise cancelling headphone behoort echt niet tot de eerste levensbehoeften, maar wanneer je dat ding tax free kunt kopen, brandt je creditcard in je zak. Het woordje ‘tax free’ haalt je vervolgens over, want goedkoper is dat ding echt niet.

Maak die sprong

Heb je dus nog nooit gevlogen, maar ben je benieuwd of jij ook dergelijk gedrag zou gaan vertonen? Dan moet je toch een keer die sprong in het diepe wagen. Mogelijk ga je als single nog eerder iets er van herkennen bij jezelf, omdat in je eentje tijd die je moet overbruggen bij het wachten nog langer lijkt te duren. Maar laat je vooral niet gek maken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.