vertrekhal Schiphol

Op een vliegveld ben jezelf niet

Misschien durf je het niet toe te geven tegen anderen, maar heb je nog nooit gevlogen.  Dat je nog nooit in een vliegtuig gezeten hebt, kan meerdere redenen hebben.  Misschien heb je angst en dan ben je niet de enige. Misschien heb je niet genoeg geld over voor een vliegvakantie, en dan ben je ook zeker niet de enige. Jij snapt dan ook vast niet waarom mensen op het vliegveld niet zichzelf zijn.

Je bent jezelf niet op het vliegveld

Op het punt staan de trappen van een vliegtuig te betreden en een vliegreis van 1, 2 of 10 uur te gaan maken, maakt dat we in de tijd die hier aan vooraf gaat op het vliegveld niet geheel ons zelf zijn. Er is een hele waslijst te bedenken van acties die mensen doen, die ze in hun normale leven zeker zouden laten.

1. Een gezond sapje nemen

Tijdens de vakantie laat jij je waarschijnlijk helemaal gaan met lekker eten en veel (alcoholische) drankjes. Op het vliegveld neem je daarom nog even een gezond sapje, zodat je toch nog ergens wat vitamines binnenkrijgt deze week.

2. Tig keer naar het toilet

Het toilet in het vliegtuig is natuurlijk niet het fijnste toilet ooit, dus ga je op het vliegveld nog maar een keer. En nog een keer. En nog een keer. Terwijl je eigenlijk niet echt hoeft, maar ja, zo voorkom je wellicht een uitje naar het toilet aan boord.

3. Een boek kopen terwijl je niet van lezen houdt

Van de winkels op een vliegveld is nog nooit iemand blij geworden. Maar goed, je moet iets doen met je tijd, dus besluit je om toch wat te gaan kopen. Puur uit verveling. De kans is groot dat je met een boek terugkomt, dat je uiteindelijk niet gaat lezen. Want je houdt helemaal niet van lezen.

4. Nóg een wereldstekker kopen

Je hebt er al een paar, maar toch koop je op het vliegveld nóg een wereldstekker. Omdat dat ellendige ding natuurlijk nog steeds thuis in de kast ligt.

5. Mind your step leuk vinden

Je zit pas echt lekker in het vliegtuig wanneer je de vriendelijke dame op Schiphol weer hebt horen roepen: “Mind your step”! En dat zelf dan een paar keer hebt herhaald, omdat je het toch weer leuk vindt.

6. Je locatie delen op Facebook

Heerlijk toch, om lekker aan al je Facebook-vrienden te laten weten dat je op het vliegveld bent. Een locatie delen op Facebook deed je uit principe nooit en is nu ineens leuk!

7. Zo’n 25 euro betalen voor een lunch

Vliegvelden worden letterlijk slapend rijk, want deze prijzen voor eten en drinken slaan natuurlijk helemaal nergens op. Normaal gesproken is 25 euro voor een lunch best veel, maar op een vliegveld tikken we dat gewoon af. En het was waarschijnlijk niet eens écht lekker.

8. Paranoïde worden

Shit, waar is mijn paspoort?! Oja, in mijn jaszak. Shit, waar is mijn paspoort? Oja, nog steeds in mijn jaszak. Shit, waar is mijn telefoon? Oja, in mijn hand. Menig reiziger wordt een tikkeltje paranoïde op het vliegveld.

9. Souvenirs kopen

Je hebt geen flauw idee waarom, en wie je ermee blij gaat maken, maar die koelkastmagneet van Ibiza leek op het vliegveld heel erg leuk. En die ‘handgeschilderde’ schaaltjes met ‘I love Curaçao’ voor 15 euro ook. Waarom?

10. Tax free shoppen

Een Bose noise cancelling headphone behoort echt niet tot de eerste levensbehoeften, maar wanneer je dat ding tax free kunt kopen, brandt je creditcard in je zak. Het woordje ‘tax free’ haalt je vervolgens over, want goedkoper is dat ding echt niet.

Maak die sprong

Heb je dus nog nooit gevlogen, maar ben je benieuwd of jij ook dergelijk gedrag zou gaan vertonen? Dan moet je toch een keer die sprong in het diepe wagen. Mogelijk ga je als single nog eerder iets er van herkennen bij jezelf, omdat in je eentje tijd die je moet overbruggen bij het wachten nog langer lijkt te duren. Maar laat je vooral niet gek maken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.