singles horoscoop 2017

Op de verkeerde mannen vallen: zo voorkom je het

Heel wat vrouwen roepen na de zoveelste mislukte date-reeks of (korte) relatie uit ‘maar ik val ook altijd op de verkeerde mannen!’ Maar is dat wel zo? Vallen ze ook daadwerkelijk op de verkeerde mannen? Volgens singles coach Denise Janmaat niet. Ze weten alleen nog niet hoe ze de juiste man kunnen herkennen.!

Bij doorvragen blijkt dat deze vrouwen van te voren eigenlijk diep in hun hart al wel wisten dat het met die man niks kon worden. Ze hadden alleen op dat moment voldoende redenen om het contact toch te laten voortduren. Ofwel omdat ze liever niet alleen waren of omdat er in hun ogen geen andere man was die interesse had. Of omdat ze dachten dat ze hem wel konden veranderen bijvoorbeeld.

Voor degenen die over zichzelf het gevoel hebben dat ze op ‘verkeerde mannen’ vallen of voor degenen die een zus, vriend(in) of collega hebben die dat in hun ogen doet, zet Denise graag op een rijtje hoe je dat patroon kunt doorbreken. Meer over dating, relatie & singlecoaching ontdek je hier.

  1. Kritisch naar jezelf kijken en je afvragen wat je nu echt graag wilt en waarom

Dat is een vraag die voor jou niet makkelijk te beantwoorden is, want als je ‘m eerlijk beantwoordt, kan ‘ie ook heel confronterend zijn. Als je van jezelf vindt dat je op ‘verkeerde mannen’ valt, heb je jezelf tot nu dit vluchtgedrag toegestaan en kan deze ontdekking hard aankomen. Je ontdekt misschien wel dat je steeds aan het daten bent geweest omdat je afwijzing wilde voorkomen (zowel door die ander als door jezelf). Of dat je te toegeeflijk bent geweest en jezelf ingeleverd hebt; je eigen wensen en behoeften ondergeschikt hebt gemaakt aan het hebben van een relatie bijvoorbeeld.

Als je eerlijk bent, weet je dat je met al die schijnbewegingen aan het kortste eind trekt en dat het geen basis is voor een goede relatie. Wat de reden ook moge zijn, als je dat over jezelf ontdekt, biedt het je de kans om het vanaf nu anders aan te pakken. Dat brengt ons bij stap 2.

  1. Zet alles wat je tot nu toe deed om een man te vinden overboord en pak het anders aan

Dat betekent dat als je aan het internetdaten bent, je je profiel gaat veranderen qua tekst en foto’s. Doordat je nu beter weet wat je zélf wilt en waarom, kun je dat anders verwoorden en met de juiste foto’s erbij, krijgt je profiel een andere uitstraling. Als je dat plezierig vindt, kijk ik graag even met je mee (zie hieronder voor info).

Bovendien ga je de kandidaten op een andere manier selecteren. Want daar zit het ‘m vooral in natuurlijk. Vanaf nu beoordeel je alle profielen stap-voor-stap en aan de hand van heel andere criteria. Profielen van types die je tot nu toe meteen links liet liggen, ga je nog eens een extra keer bestuderen en andersom: profielen waarop je vroeger direct zou reageren, klik je nu meteen weg. Lijkt simpel, maar is het niet. Want het ‘tussen de regels doorlezen’ is nu juist de kunst. Jezelf dwingen om andere dingen te ontdekken aan ze en die punten op een andere wijze te wegen. Tijd nemen om ELK profiel door te nemen, dus minimaal twee tot drie minuten per profiel en dat drie keer (op verschillende dagen).

  1. Ben je eigen waarnemer

Zodra je contact hebt gelegd, leg je je mailtjes onder een vergrootglas en kijk je kritisch hoe je reageert. Blijf je dicht bij jezelf? Zeg en schrijf je echt wat je vindt en durf je aan te geven wat je minder aanspreekt?

Bij een date kun je je afvragen: ben je jezelf of de beste acteur van jezelf? Wat doe je om een goede indruk te maken en doe je daarmee concessies aan jezelf of ben je echt wie je bent?

Als er gevraagd wordt om je foto, om een volgende afspraak, om een zoen, om mee te gaan naar huis, om met je naar bed te gaan, vraag je dan telkens af of je dat echt wilt en waarom je die stap zet. Als je eerlijk bent tegen jezelf, kun je een volgende stap zetten als je dat een goed gevoel geeft. Als je het gevoel hebt, dat je tot die stap geforceerd of gedwongen wordt, blijf dan dicht bij je gevoel en zeg nee.

Oude patronen

De verleiding om in je oude patroon te vervallen zal misschien af en toe nog even boven komen, vooral als je een afwijzing ontvangt op een verzonden contactverzoek. Terugkijken naar alles wat er is gebeurd dat je niet wilde, helpt je er dan snel overheen. Je kunt een goede vriend(in) ook vragen om je aan te blijven geven wat hij/zij ziet gebeuren. Je kunt dan, als je eerlijk bent, zelf heel goed je conclusies trekken en bent direct weer gemotiveerd om je nieuwe weg te vervolgen.

Bron: Denise Janmaat 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.