zaterdagavond seks

Op date na je scheiding: tips

Wie de teleurstelling van een gefaald huwelijk moet verwerken, wint vaak moeilijker het vertrouwen in het andere geslacht terug. De stap zetten naar die eerste date kan dan ook behoorlijk frustrerend zijn. 

Om je op weg te helpen volgen hier enkele tips van voorgangers

De do’s en don’ts:

Single gezelschap
Kies in sociale situaties voor single gezelschap, liefst nog vriend(inn)en die zelf al een echtscheiding of relatiebreuk achter de rug hebben. Zij hebben vaak de perfecte radar voor het spotten van slechte partners en kunnen je beschermen tegen mannen die jagen op ‘gemakkelijke’ (lees: vers gescheiden) prooi.

Watten
Leg jezelf in de watten vlak voor die eerste date.  Koop een nieuwe outfit, vernieuw je make-upcollectie of laat je eens goed verwennen bij de kapper. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Markeer het goed.

Zenuwachtig
Aanvaard dat je zenuwachtig zal zijn wanneer je opnieuw begint te daten. Omgeef jezelf met vrienden die je zelfvertrouwen een duwtje in de rug zullen geven. ‘Vrienden’ die je altijd als krabpaal gebruiken, kan je nu missen als kiespijn. Steun is wat jij nodig hebt, niet wat je nu zelf moet geven.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding kan de sleutel zijn tot succes, zeker voor wie tientallen jaren getrouwd is geweest. Bedenk enkele leuke, vriendelijke vragen die je beantwoord wil zien en zorg dat je zelf niet met een mond vol tanden staat als de vragen worden teruggekaatst.

Vijfde wiel
Speel geen vijfde wiel aan de wagen bij dolverliefde koppels. Hun geluk kan een doorn in het oog zijn omdat het je pijnlijk confronteert met je eigen gefaald huwelijk. Plan liever leuke activiteiten met je vriend(inn)en apart. ‘Double dates’ kunnen uiteraard wel.

Gespreksstof
Verban je echtscheiding als gespreksonderwerp op een date. Hij of zij zal niet geïnteresseerd zijn in verhalen over hoe en waarom het precies faalde.

Hoekje
Kruip niet in een hoekje: geef leuke uitnodigingen een kans. Je kan nooit weten wie je daar allemaal tegenkomt. Niemand is gek op een hoopje zelfmedelijden. Onder de mensen komen is de boodschap.

Ademruimte
Vergeet jezelf geen ademruimte te geven tussen het ondertekenen van de papieren en die eerste date. Je zal kwetsbaar zijn. Het is belangrijk om dat te beseffen.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!