kinderen gelukkig relatie

Ook Touriya en Greg als vrienden uit elkaar

Geen vechtscheiding, maar als vrienden uit elkaar. Het is ‘in’. Touriya Haoud (36) en haar man Greg Vaughan (40) gaan scheiden. Hun huwelijk dat acht jaar duurde was een sprookje, hun omgang na de scheiding moet ook goed blijven. Is dit haalbare kaart? 

Vriendschappelijk uit elkaar

“Na negen jaar samen en drie prachtige kinderen hebben we besloten om op vriendschappelijke wijze uit elkaar te gaan,” waren de woorden waarmee Touriya de scheiding aan de wereld verkondigde. En anders dan het huwelijk dat maar al te graag werd geëtaleerd,  vraagt ze nu met rust gelaten te worden.  “Met liefde voor elkaar en ons gezin, vragen we om ruimte en privacy in deze moeilijke tijd.”

Het is ‘in’: net als Gwyneth Paltrow, die een paar weken geleden vertelde dat ze weliswaar gaat scheiden, maar dat die stap in grote harmonie wordt genomen. Een mooi voornemen!

Vrienden blijven: en de kinderen?

Touriya trouwde in 2006 met acteur Greg en kreeg met hem drie zoontjes. Wat precies de aanleiding voor de scheiding is, weet niemand. Maar zeker is dat het voor de kinderen een grote verandering teweeg zal brengen, dat de schok hoe dan ook groot zal zijn.

Want papa en mama zullen niet meer in een huis wonen. De routines zullen veranderen, de jongetjes zullen waarschijnlijk voor een deel in het ene, voor een deel in een ander huis wonen. Misschien zullen ze de ene of andere ouder veel minder zien dan ze gewend waren.

Dagen in kaart brengen

Alleen de oudste, Jathan van 6, zal enigszins begrijpen wat er aan de hand is. De twee anderen, Cavan van 4 en jongste broertje Landan van 2, minder. Zeker de jongste heeft nog geen tijdsbesef; hij weet bijvoorbeeld niet hoe lang het duurt voordat hij bijvoorbeeld zijn papa weer ziet.

En –dat hangt een beetje af van hoe Greg zijn vaderrol voor de scheiding invulde – die veranderingen kunnen hem behoorlijk van slag brengen. De ouders kunnen de twee anderen helpen door de veranderingen duidelijk in kaart te brengen: geef bijvoorbeeld op een kalender alle dagen aan waarop ze bij papa of mama zijn.

Waarom gaan ze dan uit elkaar?

Stel dat de scheiding écht zo harmonieus verloopt als de foto bij het persbericht – waar Touriya en haar aanstaande ex nog heel bevallig op poseren – doet geloven, dan is dat voor de kinderen niet per se makkelijk. Want hoewel kinderen niets ergers vinden dan papa en mama die ruzie maken – en dat geldt voor kinderen van álle leeftijden – is het ook moeilijk te bevatten dat ze doen alsof ze elkaar nog wel heel lief vinden. Alsof ze vrienden blijven. Want waarom gaan ze dan uit elkaar?

En als papa en mama het niet erg vinden, waarom voelen ze zich dan zo akelig? Het is universeel dat kinderen het verschrikkelijk vinden als hun ouders gaan scheiden. Of ze nu in Hollywood wonen of in Hattem. En als die dan doen alsof het leed wel meevalt, zorgt dat voor een gevoel van onbegrip. Wat een kind maar al te vaak opkropt…

Twee kamers, twee keer cadeautjes!

Ouders hebben soms de neiging om problemen en verdriet voor hun kinderen te bagatelliseren: met de beste bedoelingen, omdat ze denken hun kroost daarmee te beschermen. Ze wijzen bijvoorbeeld vooral op de positieve kanten van gebeurtenissen. Zo ook met een scheiding. ‘Je krijgt twee kamertjes. En twee keer cadeautjes als je jarig bent…’

Ook hierbij geldt weer dat een kind misschien wel – omdat ze nu eenmaal altijd loyaal zijn aan hun ouders – doet alsof ze dat fijn vindt, maar dat ze in de praktijk écht al die cadeautjes en mooie nieuwe kamertjes met liefde zou willen inruilen voor ‘papa en mama gewoon weer samen’.

Dat geldt ook voor de kinderen van Touriya en Greg. En hoe fijn het ook is dat ze klaarblijkelijk niet rollebollend door hun villa gaan, het maakt het verdriet van de kinderen om hun scheiding niet minder.

Namens scheidingsmediator Yolande de Best

Bron: Telegraaf

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.