macho man
22 July 2015

Ook mannen hebben niet altijd zin in seks

Geef het maar toe. Ook jij denkt dat mannen om de 7 seconden aan seks denken en als ze toestemming kregen dolgraag eens tussen de lakens zouden willen kruipen met die knappe vriendin van je. Maar het wordt tijd je vooroordelen aan de kant te zetten!

Auteur Tracy Cox ontkracht de drie zogeheten ‘waarheden’ over mannen en seks. Ze legt uit waarom mannen eigenlijk net zo zijn als vrouwen in de slaapkamer.

24/7 casanova?

Het beeld van de Casanova-man die 24/7 klaarstaat voor een vrijpartij met vrijwel iedere vrouw die zich aanbiedt, blijkt niet te kloppen. Mannen zijn ook onzekere wezentjes als het op de activiteiten in de slaapkamer aankomt. Pfizer, het bedrijf dat Viagra maakt, deed in 2000 een bevraging bij een groep Italiaanse mannen, die over het algemeen bekend staan als de zelfverzekerde vrouwenversierders. 59% van de Italianen bleek erg onzeker over hun seksuele prestaties, en 43% gaf toe moeilijkheden te ondervinden bij de seks.

Onzekerheden bloot

Tracey Cox, de Britse schrijfster die regelmatig boeken publiceert over seks en relaties, legt drie onzekerheden bloot waar mannen in de slaapkamer mee te kampen krijgen. Volgens Tracey moeten we dus voortaan maar een beetje begripvoller en liever zijn voor deze jongens die zich verschuilen in het stevige lichaam van een man.

1. Geïntimideerd door schoonheid

Als je in het bezit bent van iets waar een man geïntimideerd door raakt, zoals borsten en billen, dan zou je verwachten dat de man er alles aan zal doen om jou in zijn bed te krijgen. Het tegendeel is waar: mannen raken soms zo geïntimideerd door vrouwelijke schoonheid dat ze afgeschrikt worden. Ze zijn bang dat ze niet zullen voldoen als sekspartner en zullen daarom soms een vrouw die ze heel knap vinden niet durven versieren. Het zou dus best kunnen dat het aan jou is om hem te verleiden, wat ons meteen tot het volgende punt brengt.

2. Hij wil (stiekem) dat jij initiatief neemt

Hij zal het zelf niet snel toegeven, maar een man vindt het ook heerlijk om jou de touwtjes in handen te geven. Hij wil dat je plezier beleeft aan seks, maar zou nog het liefst hebben dat je hem exact vertelt hoe hij dat moet doen. Maar uit angst om belachelijk over te komen vraagt hij dat niet. Dat is overigens niet enkel een mannelijk fenomeen: ook vrouwen maken zich er schuldig aan te denken dat ze wel weten hoe het moet, en daardoor niet expliciet vragen naar wat de ander fijn vindt.

3. Af en toe heeft hij eens “geen zin”

“Zullen we gewoon wat knuffelen?” verwacht je misschien eerder uit een vrouwenmond, maar ook mannen hebben af en toe behoefte aan gewoon intiem contact, zonder dat daar seks bij komt kijken. Zeker als ze gestressed, moe of kwetsbaar zijn op dat moment. Wat dat betreft verschillen ze niet zoveel van vrouwen. Alleen voelt het voor sommige mannen niet erg mannelijk om seks af te wijzen, als vrouwen laten blijken er zin in te hebben. Laat hem als vrouw weten dat het oké is dat hij geen “seksmachine” is, en hij zal zich sneller op zijn gemak voelen in jullie relatie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...