Sta jij op het punt om je uit te schrijven bij die datingsite omdat het je totaal niet brengt wat je had gehoopt; namelijk een nieuwe partner, een mooie nieuwe liefde? Heb je de ene teleurstelling na de andere en geloof je er niet meer in? Lees dan even verder want met de juiste voorbereiding maak jij van online daten ook een succes.

Fantasie versus praktijk

In je fantasie gaat het reuze eenvoudig. Je kiest een datingsite uit, maakt je profiel aan en klaar is Kees. Of Clara. Het daten kan beginnen! Voor dat je het weet ploffen de matches in je inbox en heb je binnen no-time een leuke date die na enige tijd uitmondt in een vaste relatie. De praktijk is vaak wat minder rooskleurig. Je krijgt veel minder respons op je profiel dan je had gedacht en in plaats van leuke matches krijg je de ene na de ander afwijzing. Heb je eindelijk die eerste echte date te pakken, dan blijkt het niet te klikken en kan je weer opnieuw beginnen Veel singles hebben een reeks van teleurstellingen en negatieve ervaringen wanneer ze een poosje online daten.

Voorbereiding actief daten

Veel singles geven de moed na enige tijd daarom op. Met een reeks negatieve ervaringen zijn ze gesterkt in het idee dat online daten niks voor hen is, het alleen maar teleurstelling na teleurstelling oplevert en gooien ze de handdoek in de ring. Hoe begrijpelijk ook, dat is jammer. Want online daten kan zeker succesvol zijn én je een leuke partner opleveren. Een goede voorbereiding voordat je actief online gaat daten scheelt een hoop ellende. Online daten is een kwestie van keuzes maken, jezelf goed voorbereiden waardoor je de kans op succes in de liefde aanzienlijk vergroot.

Vragen keuze datingsite

Het begint bij jezelf af te vragen wat je verwacht van de datingsite waar jij je wilt gaan inschrijven. Wil je in contact komen met singles die eenzelfde levensstijl (vegetarisch, christelijk) hebben? Zoek je singles van dezelfde leeftijd (50+) of met minimaal hetzelfde opleidingsniveau? Kies dan geen ‘algemene’ datingsite, maar eentje die zich richt op de doelgroep waar jij naar op zoek bent. Dat maakt de kans op geslaagde matches al meteen een stukje groter. Wil je liever dat een professional voor jou aan de slag gaat, kies dan voor een erkend relatiebureau. Zij leveren namelijk echt maatwerk en dat heeft zo zijn voordelen!

Schieten met hagel of gericht zoeken

De tweede vraag die je jezelf moet stellen wanneer je online gaat daten is of dat zin hebt om tussen profielen van tienduizenden singles te grutten totdat je er een paar gevonden hebt waar je op wilt reageren of dat je wat selectiever te werk wilt gaan. Wanneer je je inschrijft bij een datingsite waar je relatief weinig over jezelf hoeft in te vullen dan is het zoeken naar een match net zoiets als het schieten met hagel.

Weinig doelgericht en maar hopen dat er eentje ‘valt’ en op jouw berichtje reageert. Prima voor singles met veel tijd, geduld, immuun voor afwijzingen en een leuk tijdverdrijf. Minder voor iedereen die echt op zoek is naar een relatie. Wanneer je bij het aanmaken van je datingprofiel behoorlijk wat tijd kwijt bent, veel over jezelf en je wensen ten aanzien van je toekomstige date moet invullen dan ligt de kwaliteit van de matches in elk geval een stuk hoger. En daarmee ook de kans dat er een leuk contact ontstaat.

Jij en je datingprofiel

Er is al veel over gezegd en geschreven, dat beruchte datingprofiel. Over welke foto’s je moet plaatsen, hoe je jezelf moet presenteren, niet teveel prijs moet geven, maar ook niet te weinig enzovoorts enzovoorts. Maar niet iedereen is even handig of goed in het zichzelf tekstueel en visueel optimaal presenteren. Een vleugje humor, de kunst van het weglaten, prikkelen, nieuwsgierigheid opwekken, belangstellend overkomen, een goed datingprofiel opstellen dat zijn vruchten afwerpt is nog moeilijker dan een uitstekende cv schrijven!

Laat je daarom helpen met het aanmaken van een gedegen en passend profiel. Tip: schakel eens een datingcoach in, die kennen de kneepjes van het vak en stellen samen met jou, op basis van wie jij bent een profiel op waarmee je gegarandeerd de gewenste resultaten krijgt!

Eén reactie

  1. Ook dit is voor mij heel erg herkenbaar.Ik ben diverse malen lid geweest van meerdere sites, waaronder ook enkele betaalde ( RP, One Hello en Iwannadate; laatste 2 bestaan niet meer).Elke keer weer je best gedaan om een normaal en leuk profiel te maken, leuke foto’s; wanneer een profiel van een dame mij aansprak na het geduldig gelezen te hebben, nam ik de tijd om een vriendelijke, serieuze mail te sturen, en wat ik ook probeerde : de ene afwijzing na de andere.Moedeloos werd je ervan.Mijn profiel werd vaak meteen bekeken, maar iets terugzeggen? dat was er vaak niet bij…Maar als ik “geluk” had, trof ik iemand die het leuk vond om met mij te praten over dagelijkse dingen, maar wanneer ik de durf had om haar te vragen tot een vervolgstap, kreeg ik er : Of geen antwoord op, of ze draaide er om heen.Zodra mijn profiel bekeken werd, of ik stuurde een foto, verbrak ze het contact, soms ook zonder zelf een foto aan mij gestuurd te hebben.Een klasgenoot van mij, die veelal de wind in de rug heeft, had nooit eerder een vriendin gehad.Wat doet hij? een foto liken op facebook van een volstrekt wildvreemde…En is er nu mee getrouwd en heeft er een koter mee.En dat, dat kan ik moeilijk verteren, omdat ik dat zelf ook graag zou willen..alleen wordt ik steeds bij voorbaat afgewimpeld.

Reacties zijn gesloten.