snorkelen indonesie

Oogstrelende snorkelbestemmingen in Indonesië

Indonesië is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Dat is geen geheim. Liefhebbers kunnen circa 80.000 kilometer kustlijn, 17.000 eilanden en 4.000 soorten onderwaterdieren verwachten en daarmee is het een geliefde bestemming. Maar waar moet je zijn?

Bumaken National Park

Op een klein uurtje varen van Manado (Sulawesi), ligt het Bunaken National Park. In het onderwaterreservaat Bunaken kun je maar zo tussen de zeeschildpadden en rifhaaien zwemmen. Wie weet spot je zelfs een manatee; een Indonesische zeekoe! Daarnaast ligt hier het wrak van een Nederlands schip, dat zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Komodo

Dit eiland is bekend vanwege het Komodo National Park, waar de grootste hagedissen ter wereld leven: de Komodovaraan. Hier ligt tevens Pink Beach; één van de zeven stranden wereldwijd die roze van kleur is. De roze kleur van het zand wordt veroorzaakt door het rode koraal. Deze plek wordt tot een van de beste snorkelplekken ter wereld gerekend. Met een beetje geluk spot je dolfijnen tussen Komodo en het buureiland Flores.

Wakatobi

In Zuid-Sulawesi ligt het Wakatobi National Marine Park, bestaande uit vier eilanden. Er zijn meer dan vijftig makkelijk bereikbare duikspots. Gelegen aan de Banda-zee en midden in de zogenaamde Coral Triangle vormt het ongeschonden koraal met diens schitterende kleurenspel een prachtig decor.

Luan Bajo

In het westen van Flores ligt het vissersdorpje Labuan Bajo. Vanuit hier kun je gemakkelijk eilandhoppen, de afstanden zijn namelijk kort. Zo kun je op het eiland Seraya aan wal, waar bij laag water het koraal boven komt. Zwem en snorkel in helder water met schilpadden, walvissen en dolfijnen.

Lombo en Gili’s

Op slechts 35 kilometer van Bali ligt Lombok. Het eiland heeft witte stranden om bij weg te dromen en een ongerepte natuur. De riffen rondom Lombok zijn prachtig en het water is kraakhelder. Vanuit het noordwesten van Lombok reis je gemakkelijk per boot naar de Gili eilanden, een waar snorkelparadijs.

Bron: Triptalk

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!