safe seks

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van om het object van je liefde en verlangens iedere nacht in je armen te mogen houden, ook onze zuiderburen verlangen naar meer spanning in de slaapkamer. Zo’n zestig procent van de Belgen zou geen nee zeggen tegen wat meer spice in de slaapkamer zo blijkt uit onderzoek.

Nieuwe seksuele ervaringen

De Belgen zijn tevreden over wat zich afspeelt tussen hun lakens, maar staan niet afkerig tegenover een nieuwe ervaring op seksueel vlak. Dat zijn de conclusies van een enquête bij 1.000 landgenoten door Babylon, de groep die de erotiekwinkels van Pabo een doorstart gaf als Babylon loveshops. Zeven op de tien bevraagden beschouwen seks als een belangrijk onderdeel van hun leven en zijn tevreden over hun seksleven. Tegelijk laat 63% verstaan dat het af en toe wel eens wat pikanter mag.

Mannen kopen vooral voor vrouwen

Zo zou tweederde van de Belgen niet weigerachtig staan tegenover BDSM als zijn of haar partner daar ook mee instemt. Toch heerst er nog veel schroom over een bezoek aan een erotiekwinkel. Zo’n 20% zegt beschaamd te zijn als iemand hen daar zou herkennen en een derde van de mensen die nog nooit binnen is gegaan, denkt er een ongemakkelijk gevoel aan over te houden.

Seksspeeltjes

Als de Belgen dan toch eens een seksspeeltje kopen, zijn het vooral mannen die daartoe besluiten. Iets meer dan 54% van de mannen heeft al eens een erotiekwinkel bezocht tegenover 46,2% van de vrouwen. Als de belangrijkste reden om de speeltjes te gebruiken geven 38% van de vrouwen aan dat het hun eigen genot vergroot. Eenzelfde aandeel mannen zegt dat ze de hulpmiddelen vooral gebruiken om hun partner te plezieren. Net niet de helft (48%) van de vrouwen zegt makkelijker een orgasme te bereiken met wat extra hulp. Bij mannen is dat slechts 25%.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.