romantisch

Onverwacht succes Nederlands elftal zorgt voor voetbalromantiek

Het Nederlands elftal heeft in de groepsfase boven verwachting goed gespeeld, maar heel Nederland zag zichzelf al wereldkampioen worden na de monsterzege op Spanje. Deze jubelstemming heeft het gevolg dat het hele land zich in een uitgelaten toestand bevindt.

In aanloop naar de achtste finale tegen Mexico vroeg Relatieplanet.nl afgelopen week aan meer dan 3.400 Nederlandse singles waar zij de wedstrijden van het Nederlands elftal het liefst kijken. Ook is gevraagd met wie zij kijken maar vooral wat men doet als het Nederlands elftal scoort en wat men na een gewonnen wedstrijd onderneemt. Wat blijkt: een groot deel van de ondervraagden zegt een doelpunt te vieren met een kus aan zijn of haar geliefde.

Oranjesupporters kijken vooral thuis

De meerderheid (53%) van de respondenten van Relatieplanet.nl kijkt de wedstrijden het liefst thuis, met een select groepje vrienden of familie. Iets meer dan een kwart (28%) kijkt de wedstrijd bij vrienden of familie thuis, 13% kijkt het liefst in de kroeg en 5% nodigt iedereen bij zichzelf thuis uit. Nadat we de wedstrijden hebben gewonnen doen we van alles in onze opperbeste stemming. Meer dan een derde (35%) kijkt de nabeschouwing om nog even na te genieten van de wedstrijd, een kwart viert een kleine afterparty thuis (25%) en 15% duikt alsnog de kroeg in. Ruim een vijfde (22%) hoopt dat hij of zij nog iemand kan oppikken om het vreugdegevoel thuis verder mee te delen.

Slechts een klein deel van de geënquêteerden drinkt zich een slag in de rondte (2%) of zoekt iemand om de koffer mee in te duiken (2%). Vanzelfsprekend denken de heren hier iets makkelijker over dan de dames. Van de heren geeft 2,6% namelijk aan dat zij op zoek gaan naar naar een spannende nacht, terwijl de dames hier amper warm voor te maken zijn (0,2%).

Doelpunt Oranje veroorzaakt voetbalromantiek

Meer dan vier op de vijf singles (86%) geeft aan dat zij het liefste samen met een (toekomstige) partner naar de wedstrijden van het Nederlands elftal kijken. Wanneer er gescoord wordt is de ultieme manier om het doelpunt te vieren het vastpakken van de partner en deze een zoen te geven. Van de ondervraagden geeft 70% aan dat dé ultieme manier van het vieren van een doelpunt, een kus van je geliefde is.

Sportief succes maakt aantrekkelijk

Robin van Persie staat net als vier jaar geleden bovenaan de lijst van meest aantrekkelijke spelers van het Nederlands elftal. Krap een kwart (23%) van de ondervraagde dames van Relatieplanet.nl gaf haar stem aan hem. Dat sportieve prestatie wel degelijk bijdraagt aan de mate van aantrekkelijkheid van een man laat Arjen Robben zien. Met 11% van de stemmen staat hij op de tweede plek. WK debutant Daley Blind staat met 9% op een goede derde plek.

Bron: Relatieplanet

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.