picknick

Ontspanning houdt relatie spannend

Ben jij het ook beu om steeds op dezelfde manier de tijd met je vriend of man door te brengen? Film kijken thuis, daar ben je ondertussen wel klaar mee. Wanneer je in staat bent jullie vrije tijd samen een nieuwe boost te geven, dan komt dat jullie relatie zeker ten goede. Er zijn genoeg nieuwe activiteiten te bedenken.

Is ontspannend ook spannend genoeg?

Op het punt in je relatie komen dat je van elkaar weet wat je leuk vindt, dat is relatief eenvoudig. Het is vervolgens een groot goed om met elkaar een soort routine te ontwikkelen. Mogelijk ben je door de eerste tijd heen van jullie relatie en ben je echt in elkaars leven verstrengeld geraakt.  Waar je echter voor moet waken is dat je niet steeds het zelfde doet. Uit eten bij het zelfde restaurant, kijken naar dezelfde film en daarna naar bed. Dit kan ontspannend zijn, maar het is zeker niet spannend.

Breng plezier terug in de relatie

Na een tijdje, kan het gevoel je gaan overvallen dat er iets ontbreekt in je relatie. Leuke dingen die je vroeger bevielen, bevallen ineens niet meer.  Dit kan leiden tot de gevreesde relatie sleur. Laat het zover niet komen, onderneem actie.

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer een stel zich samen bezighoudt met nieuwe en spannende activiteiten, dat deze ervaring positieve gevoelens voor de relatie bevordert. Beide partijen voelen zich weer dichter bij elkaar. Dit is goed voor een duurzame en liefdevolle relatie.

Spanning voor ontspanning

Lig die sleur bij jou ook op de loer, dan is er werk aan de winkel. Ga er voor zorgen dat jullie relatie weer geprikkeld wordt en dat de vonk die je een beetje ging missen, weer terug komt.

1. Trampoline wereld

In Amerika komen ze als paddenstoelen uit de grond. Grote ruimtes die gevuld zijn met trampolines. Deze duiken op in het hele land. Je kan de hele avond door de hele locatie van trampoline op trampoline springen. Ook in Nederland zijn al trampoline werelden te vinden.

2. Laser dag

Zal het niet spannend en leuk zijn om achter elkaar aan te rennen en “je pijlen te richten” op je geliefde. Schieten vond ik te agressief klinken.

3. Picknick

Als het mooi weer is, pak dan een picknick aan eind van de middag. Het is veel leuker dan binnen zitten eten. Waarschijnlijk heb je ook meer dingen om over te praten, omdat je buiten bent.

4. Ga kamperen

Ga voor een paar dagen van huis en ga één zijn met de natuur. Zelfs beter nog, laat je telefoon ‘s nachts in de auto en luister naar alle geluiden van de natuur, terwijl je lekker naast je geliefde ligt in je tentje.

5. Neem een vriend in de maling

Denk aan een wederzijdse vriend die jullie hebben en bedenk een plannetje om hem in de maling te nemen. Jullie zullen enorm veel plezier hebben samen, en het plan hoef je natuurlijk niet uit te voeren.

6. Organiseer een  speciale barbecue

Nodig vrienden uit voor een barbecue met ….. een waterballon gevecht. Dit moet je van te voren niet aan iedereen vertellen. Zorg er voor dat alle mobieltjes ingeleverd zijn zodat die veilig gesteld kunnen worden in een plastic zak. Je kunt dan op een onverwacht moment beginnen met gooien van waterballonnen en zorgen dat anderen ook mee kan doen.

7. Ga kanoën met hapjes en wijn

Als er een nabijgelegen rivier of meertje is kun je daar een kano huren. Breng een paar uur door op het water. Lekkere hapjes van thuis meegebracht en wijn zullen zorgen voor een romantische dagje.

8. Bezoek een lokaal museum

Je kunt een heleboel over een stad of plaats te weten komen door een bezoek aan een museum. Jullie kunnen een leuke avond hebben samen en tegelijkertijd ook nog iets leren.

9. Ga naar een concert

Zelfs als het gewoon een lokale band is, dan is het leuk om te gaan luisteren! Je zult waarschijnlijk in een mum van tijd mee dansen en een leuke avond hebben. En wie weet, ontdek je zelfs jouw nieuwe favoriete band.

10. Speel een paar video games

Een leuk racespel als Mario Kart is genoeg om de concurrentie op gang te krijgen. Zo’n spel tegen elkaar zorgt voor spanning die ’s nachts kan voortduren.

11. Heb een grappige fotoshoot

Heb je een vriend of goed kennis met een camera? Vraag of die jullie op de foto zet, terwijl jullie rare of grappige outfits voor elkaar verzinnen. Zal vast veel plezier geven. Anders zet je elkaar op de foto met je smartphone, zal ook lachwekkend zijn.

12. Vingerverf samen

Kies een object om op te focussen en verf weg, maar alleen gebruik maken van uw vingers! Wie is de beste wint.

13. Ga naar een pretpark

Als er een pretpark in de buurt is moet je daar soms eens naar toe gaan. Je lijf zal gevuld worden met adrenaline en plezier.

14. Ga schaatsen

Er is niet heel het jaar de mogelijkheid om te schaatsen. Schaatsbanen zijn wel groot deel van het jaar open. Dus ga samen schaatsen. Kun je niet schaatsen? Neem samen een paar lessen. Leuk om samen iets nieuws te leren.

15. Bezoek een  dierentuin

Wie zegt dat de dierentuin voor kleine kinderen is? Ga genieten van de apen, samen hapje eten en plezier.

16. Maak een tent van dekens

Wil je jullie gebruikelijke filmavond thuis iets spannender maken, maak dan samen een tent van dekens en bekijk hieruit de films.  Zorg voor de verandering voor snacks die je vroeger lekker vond en haal herinneringen op uit de goed oude tijd.

17. Spelen in de sneeuw

Als je vastzit in de winter blues, dan moet je hoofd naar buiten. Ga spelen in de sneeuw! Hoe lang is het geleden dat je meegedaan hebt aan een wedstrijd sneeuwpop maken? Daarna kun je eventueel de dag afsluiten met een warm bubbelbad, samen.

18. Speel een spelletje ping pong

Op veel openbare plaatsen is wel een tafeltennistafel te vinden. Speel een partij tegen elkaar. En wel met een hoge inzet. Stel van tevoren regels en een prijs vast! De ander moet bijvoorbeeld een week voor jou doen wat jij hem vraagt. Of een paar dagen, is ook al heel wat, natuurlijk.

19. Mensen kijken

Een hele favoriete voor veel mensen is mensen kijken. Kies een bankje ergens waar veel mensen zich bevinden en ga gewoon ongegeneerd zitten kijken naar de mensen die langslopen. Bedenk wie het zijn en wat hun leven is. Maak mooie verhalen.

20. Speel strippoker

Al het feit dat je gaat strippokeren zegt genoeg. Spanning is vanaf het begin aanwezig, want je weet waar de avond op zal uitdraaien. Spanning voor ontspanning, geldt hier.

21. Neem samen kookles

Er zijn veel locaties die kooklessen aan publiek aanbieden. Schrijf je ergens in en leer (beter) koken. Wie weet, misschien leren jullie iets waardevols. Je zal er zeker iets van opsteken. Je ziet elkaar ook weer eens anders en dat is altijd verrassend.

22. Karaoke een soft liefdeslied

Ga samen karaoke zingen, thuis. Dat hoeven niet allemaal softe liefdessongs te zijn, maar voor veel mensen zijn dat wel de favoriete meezingers. Bijvoorbeeld de liedjes uit de musical Grease. Een paar drankjes vooraf smeren de keel en maken het zingen zonder gene iets gemakkelijker.

23. Ga op speurtocht

Stel voor de ander een speurtocht op. Maak een kaart met aanwijzingen, voer raadsels in en stel een verrassing of prijs voor aan het eind van de tocht. De prijs kan alles zijn, van een gratis massage van jou persoonlijk tot een gift card van de  favoriete winkel van je geliefde of een lekker ijsje bij de beste ijssalon van de stad.

24. Maak bucket list

De meeste mensen hebben een lijst van dingen die ze willen bereiken in dit leven, maar heb je die ooit op papier gezet? Maak een fysieke lijst en lees dit aan elkaar voor. Je zult niet alleen meer informatie krijgen over je partner, maar je kunt elkaar ook gaan helpen dingen af te gaan vinken door ze te verwezenlijken.

25. Laat jullie toekomst voorspellen

Als er een helderziende in jullie omgeving is, heb er dan een paar euro voor over om te horen wat ze te zeggen hebben. Zelfs als je niet in gelooft, zal het zorgen voor een geweldige verhaal.

26. Kleed elkaar om op pad te gaan

Ben jij niet nieuwsgierig naar wat jouw vriendje zou kiezen om jou te kleden als hij de keuze had? Verkleed elkaar zoals je elkaar het liefst zou zien. Eenmaal opgedirkt ga je samen de stad in als is het maar voor een lunch of een koffie met iets lekkers.

27. Maak een at-home spa dag

Steek de kaarsen aan, zorg voor geurende oliën en zet rustgevende muziek op. Heb een spa dag thuis, geef de ander een fijne full-body massage.

28. Ga wijn proeven

Een glaasje wijn thuis op de bank kan ook, maar samen de uitdaging aangaan om wijn te leren kennen, vraagt net iets meer inspanning en geeft zeker ontspanning.

Laat spanning voor ontspanning zorgen. Als je in een langdurige relatie bent, hoeft niet te betekenen dat je geen leuke dingen meer kunt doen samen. Deze 28 ideeën zijn slechts het begin van alle geweldige dingen die je en je vriendje samen kunnen doen. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.