ontspannen op vakantie

Ontspan jij volledig op vakantie?

Maar liefst 74 procent van de Nederlandse ondernemers is op vakantie nog vaak bezig met zijn of haar bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Droomparken onder 372 Nederlandse ondernemers met ten minste tien medewerkers, uitgevoerd door onderzoeksbureau Sherloq. Ongeveer de helft van alle ondervraagden houdt serieus rekening met een vervroegd einde van de vakantie vanwege issues op het werk.

Afstand nemen

Vooral voor ondernemers met 25 tot 50 medewerkers blijkt het ontzettend lastig te zijn om afstand te nemen van hun bedrijf. Zo zegt maar liefst 84 procent van hen op vakantie nog vaak met hun hoofd bij de eigen onderneming te zitten. Opvallend genoeg neemt dit percentage af naarmate het aantal medewerkers toeneemt. Onder bedrijfseigenaren met ten minste 51 man personeel bedraagt dit bijvoorbeeld ‘slechts’ 68 procent. “Ook bedrijfseigenaren en ondernemers hebben op zijn tijd een vakantie nodig”, zegt Marco Budding, marketingdirecteur bij Droomparken. “Om echt te kunnen genieten op vakantie is het natuurlijk wel van belang dat je alles even los kunt laten. Het grootste gedeelte van de ondernemers lijkt hier echter niet toe in staat.”

Dicht(er)bij

Dat de helft van de ondernemers rekening houdt met een vroegtijdige terugkomst, lijkt ook mee te spelen bij de keuze van een vakantiebestemming. Zo stelt 43 procent van de respondenten dat het als ondernemer lastig is om op een verre vakantie te gaan. Maar ook de duur van de vakantie heeft eronder te lijden. 58 procent van alle ondervraagden vindt het namelijk – vanwege hun ondernemerschap – moeilijk om voor een langere periode afwezig te zijn. Budding: “Aan ‘afstand nemen’ zit zowel een mentaal als fysiek aspect. Door zoveel mogelijk kilometers tussen jezelf en je bedrijf te plaatsen, dwing je jezelf om een aantal zaken los te laten. De afgelopen jaren zien we dat het dankzij internet en mobiel echter steeds lastiger is geworden om echt uit te staan.”

Online op het strand

Uit het onderzoek blijkt verder dat het voor ondernemers erg lastig is om offline op vakantie te gaan. Zo neemt 72 procent zijn of haar (werk)laptop mee op vakantie. Daarnaast is een goede internetverbinding voor 88 procent van de ondervraagden een belangrijke voorwaarde voor een potentiële vakantiebestemming. Budding: “Bovenstaande cijfers bevestigen wat wij eigenlijk allang vermoeden: de Nederlandse ondernemer gaat het liefst kort en lekker dichtbij op vakantie. Wat veel mensen vergeten, is dat ons eigen land zich ook prima leent om vakantie in te vieren. De Veluwe, aan zee of in de heuvels van Limburg: er zijn genoeg mooie plekken in Nederland. Grote pluspunten zijn hierbij een voortreffelijke mobiele ontvangst en een overvloed aan goede wifiverbindingen.”

Toe aan een mooie én ontspannen vakantie? Check de reisagenda! 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!