Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
ontspannen op vakantie
11 oktober 2019

Ontspan jij volledig op vakantie?

Maar liefst 74 procent van de Nederlandse ondernemers is op vakantie nog vaak bezig met zijn of haar bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Droomparken onder 372 Nederlandse ondernemers met ten minste tien medewerkers, uitgevoerd door onderzoeksbureau Sherloq. Ongeveer de helft van alle ondervraagden houdt serieus rekening met een vervroegd einde van de vakantie vanwege issues op het werk.

Afstand nemen

Vooral voor ondernemers met 25 tot 50 medewerkers blijkt het ontzettend lastig te zijn om afstand te nemen van hun bedrijf. Zo zegt maar liefst 84 procent van hen op vakantie nog vaak met hun hoofd bij de eigen onderneming te zitten. Opvallend genoeg neemt dit percentage af naarmate het aantal medewerkers toeneemt. Onder bedrijfseigenaren met ten minste 51 man personeel bedraagt dit bijvoorbeeld ‘slechts’ 68 procent. “Ook bedrijfseigenaren en ondernemers hebben op zijn tijd een vakantie nodig”, zegt Marco Budding, marketingdirecteur bij Droomparken. “Om echt te kunnen genieten op vakantie is het natuurlijk wel van belang dat je alles even los kunt laten. Het grootste gedeelte van de ondernemers lijkt hier echter niet toe in staat.”

Dicht(er)bij

Dat de helft van de ondernemers rekening houdt met een vroegtijdige terugkomst, lijkt ook mee te spelen bij de keuze van een vakantiebestemming. Zo stelt 43 procent van de respondenten dat het als ondernemer lastig is om op een verre vakantie te gaan. Maar ook de duur van de vakantie heeft eronder te lijden. 58 procent van alle ondervraagden vindt het namelijk – vanwege hun ondernemerschap – moeilijk om voor een langere periode afwezig te zijn. Budding: “Aan ‘afstand nemen’ zit zowel een mentaal als fysiek aspect. Door zoveel mogelijk kilometers tussen jezelf en je bedrijf te plaatsen, dwing je jezelf om een aantal zaken los te laten. De afgelopen jaren zien we dat het dankzij internet en mobiel echter steeds lastiger is geworden om echt uit te staan.”

Online op het strand

Uit het onderzoek blijkt verder dat het voor ondernemers erg lastig is om offline op vakantie te gaan. Zo neemt 72 procent zijn of haar (werk)laptop mee op vakantie. Daarnaast is een goede internetverbinding voor 88 procent van de ondervraagden een belangrijke voorwaarde voor een potentiële vakantiebestemming. Budding: “Bovenstaande cijfers bevestigen wat wij eigenlijk allang vermoeden: de Nederlandse ondernemer gaat het liefst kort en lekker dichtbij op vakantie. Wat veel mensen vergeten, is dat ons eigen land zich ook prima leent om vakantie in te vieren. De Veluwe, aan zee of in de heuvels van Limburg: er zijn genoeg mooie plekken in Nederland. Grote pluspunten zijn hierbij een voortreffelijke mobiele ontvangst en een overvloed aan goede wifiverbindingen.”

Toe aan een mooie én ontspannen vakantie? Check de reisagenda! 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kwart van alleenwonenden zoekt – juist nu – liefde en verbinding met anderen

Hoe kijken Nederlanders tegen online daten aan nu fysiek afspreken even...

Met deze 21 tips hou jij langer een vakantiegevoel

Dit zijn de 21 manieren waarop je het vakantiegevoel zo lang...

Zo beleef je de perfecte winterdate

Daten in de winter vervelend? Echt niet! Het is juist een...

Op reis met Valentijn zonder de verliefde koppels om je heen

Voor de fervente Valentijn-hater zijn er enkele plekken op een rijtje...

Flirt en ontmoet tips voor verlegen types

Het lijkt allemaal zo simpel. Je vindt iemand leuk, flirt een...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie