Ontmoet singles zonder een woord te zeggen: sprakeloos daten

Twintig singles ontmoeten zonder een woord te zeggen? Dat kan bij het event: Sprakeloos Daten. Aanstaande zaterdag 15 november is loungebar Tabu, gevestigd in het centrum van Den Haag, het toneel van dit nieuwe en spraakmakende datingevenement. Het concept lijkt erg veel op het reguliere speeddaten: je ontmoet op één avond twintig singles en je hebt steeds een date van twee minuten. Maar dan loopt het net iets anders..

Na iedere date geef je op een matchkaart aan of je de persoon tegenover je nog eens zou willen ontmoeten. Op één punt zal de avond echter duidelijk verschillen van rumoerige speeddates, namelijk de oorverdovende… stilte. “Nou ja, helemaal stil is het natuurlijk niet,” legt Michel Nelemans uit. Nelemans, een van de drie jonge mannen die het concept hebben geïntroduceerd, zegt wel te zorgen voor passende achtergrondmuziek. “Maar, verder zal het op wat gegiechel na erg stilletjes zijn. Sprakeloos Daten betekent namelijk dat spreken tijdens de date niet is toegestaan. Je hebt alleen oogcontact en bepaalt op basis van een klik, of juist het ontbreken daarvan of je een ‘ja’tje’ of een ‘nee’tje’ op je matchkaart zet.”

Nelemans vertelt verder: “We zijn gewend om bij een ontmoeting met een vreemde direct een sociaal masker op te zetten. We willen namelijk aardig gevonden worden. Dat is natuurlijk prima, maar minder handig als je wilt bepalen of diegene misschien bij je past.” Nelemans wil singles de mogelijkheid geven om twintig nieuwe mensen te ontmoeten en daarbij direct een indruk te krijgen hoe de persoon écht is. Oogcontact is daar volgens hem een uitstekend middel voor. “Onze ogen vertellen meer dan we zouden denken. In ons huidige maatschappelijke verkeer wordt het echter als brutaal en ongepast ervaren als je iemand wat langer in de ogen kijkt.

Met Sprakeloos Daten halen we deze drempel weg.” Hoewel het concept erg innovatief is denken de initiatiefnemers dat er zeker markt voor is. Zij mikken op twintigers en dertigers met een druk leven, die niet terugdeinzen voor een spannende avond uit. Want, “een vreemde twee minuten in de ogen kijken is ongelofelijk intens.”

Met name de eerste paar dates kunnen erg onwennig zijn. Daarom begint de avond met een introductie in de kunst van oogcontact. “En omdat we zo overtuigd zijn van de kracht van Sprakeloos Daten, geven we een harde garantie: als je op de avond niet één match vindt, krijg je het volledige bedrag teruggestort op je rekening. Zonder vragen.” Inschrijven kan via de website: www.sprakeloosdaten.nl. Bij vermelding van de actiecode ‘chemistry’ betaal je in plaats van 24,50 euro slechts een tientje.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten