Ook al heeft Sylvie Meis een nieuwe vriend, hij zal nooit en te nimmer haar grote liefde worden want die heeft ze al. Dat is namelijk zoonlief Damian.

Dat zei de presentatrice tegen het Duitse magazine Bunte. “Damian is het belangrijkste in mijn leven. Hij is echt mijn grote liefde en dat zal nooit veranderen” aldus Meis. Volgens haar geldt dit ook voor haar ex Rafael van der Vaart met wie ze haar nu 8 jarige zoon kreeg. “Wij maken ons voortdurend zorgen of het wel goed met hem gaat, hij wel gezond en veilig is”.

Het huwelijk van Meis en van der Vaart liep vorig jaar stuk. Na een aantal korte mislukte romances is ze nu erg gelukkig met de in New York woonachtige bankier en tapijthandlaar Samuel Deutsch.

Moeder kind relatie

De reactie van Meis is niet zo vreemd. Bij een relatie waaruit kinderen zijn geboren zie je na de scheiding vooral bij vrouwen dat de kinderen op de eerste plek blijven staan, ook al komt er binnen enige tijd een nieuwe liefde op de proppen. De nieuwe man in kwestie moet kunnen accepteren dat hij nooit het centrum van haar universum zal zijn en de kinderen altijd op de eerste plaats staan. Bij mannen is dit minder vaak vanzelfsprekend.