inspirerende citaten nelson mandela

Ontmaskerd wie 20 procent van jouw dromen vult!

Wat heb jij gedroomd vannacht? Als je in een vaste relatie zit, is de kans groot dat je partner in dromenland is verschenen. Recent onderzoek toonde namelijk aan dat ruim 20 procent van alle dromen ingepalmd worden door onze vaste partner.

Dromen over…

Dreaming
In het wetenschappelijk tijdschrift ‘Dreaming’ staat te lezen dat romantische partners in ongeveer 20 procent van onze dromen verschijnen. Momenteel is de logische verklaring dat hun belangrijke rol in ons dagelijks leven doorstroomt naar onze droomwereld, aangezien dromen een manier zijn om te reflecteren over onze wakkere uren.

Mogelijke verbanden
Het doel is nu dieper te graven naar mogelijke verbanden tussen intimiteit, conversaties en discussies binnen relaties en de frequentie van verschijningen in dromen.”Om factoren te kunnen bestuderen die de continuïteit tussen wakker zijn en dromen bepalen, zou het interessant zijn om de frequentie van verschijningen in dromen te koppelen aan dingen als intimiteit en ruzie”, klinkt het. Ook het gestaag verdwijnen van de partner in de droomwereld na een scheiding of relatiebreuk wekt interesse bij wetenschappers.

Ex in dromenland
In 2001 werd een studie uitgevoerd door Premier Inn bij 2.000 Britten. Daaruit bleek dat ook exen – vooral bij mannen – regelmatig opduiken in dromen. Ongeveer 25 procent van de ondervraagde heren gaf aan dat ze ondanks hun nieuwe vrienden nog frequent dromen over hun exen, ook al voelen ze er niets meer voor.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.