halina reijn zeekoeien

Ontmasker een leugenaar

Mogelijk hebben pijnlijke leugens en bedrog in jouw leventje al voor rake klappen gezorgd. Dat iemand in je gezicht staat te liegen dat hij barst, dat kun je niet ruiken. Wanneer je op een aantal fysieke signalen gaat letten, kun je ze soms gaan ontmaskeren. Misschien als single in te zetten tijdens een date.

Detectie van leugens

Leugendetectie is geen waterdichte wetenschap, maar experts hebben gedurende de jaren al een aantal ‘symptomen’ vastgesteld die mensen vertonen wanneer ze een leugen vertellen.

Dit zijn fysieke trekjes die doen vermoeden dat iemand liegt:

1. Pinokkio pronkt niet voor niets bovenaan dit artikel. Neuzen en leugens hebben effectief een hechte band. Wie liegt zal namelijk veel vaker (de onderkant van) zijn neus aanraken. Een mogelijke verklaring is dat leugenaars hun liegende mond willen verbergen.

2. De ogen zijn de spiegel van de ziel. Leugenaars zullen ofwel oogcontact mijden als de pest, ofwel juist overdadig veel oogcontact zoeken om te kunnen controleren of jij valt voor de praatjes.

3. Ook een geforceerde glimlach kan worden ingezet als afleidingsmanoeuvre tijdens het liegen. Laat je buikgevoel spreken en weeg af hoe oprecht iemands grijns is.

4. Wie met een leugen aan een lastige vragenronde wil ontsnappen, zal gemakkelijk zijn keel schrapen of luidruchtig slikken. Dit komt vermoedelijk door een piek in angstgevoelens die kan leiden tot ongemak of droogheid in de mond en de keel.

5. Leugenaars vermommen hun zenuwen door tijdens het praten te prutsen aan hun uiterlijk. Denk maar aan spelen met een bril, haar achter de oren stoppen, friemelen met juwelen of dassen, …

6. Wie een leugen vertelt, waagt het soms zich te focussen op een banaal detail. Hij of zij zal dit kleine “feitje” zodanig opblazen om te ontsnappen aan een discussie over het echte probleem.

7. Soms gaat iemand verder dan alleen maar oogcontact vermijden. Leugenaars kunnen ook hun hoofd of lichaam wegdraaien van de persoon tegen wie ze liegen.

8. Werp gerust ook eens een blik op de grond. Leugenaars zouden hun voeten namelijk gemakkelijk richten naar waar ze eigenlijk willen gaan: de uitgang.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.