vragen speeddate

Ontdek het leukste alternatief voor daten

Je hoort het van vrijwel al je single vrienden en vriendinnen; je MOET op Tinder en als de wiedeweerga een lekker ding aan de haak slaan!  En als je dat weet af te wimpelen dan ontkom je bijna niet aan een lolletje omdat zij je hebben aangemeld bij een ‘gewone’ datingsite. Maar online daten, dat is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook alternatieven, hele leuke zelfs!

Online contact leggen

Natuurlijk, het online daten is volledig ingeburgerd en niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Alles gaat online. Eten bestellen, boodschappen doen, kleding aanschaffen, vakanties regelen, solliciteren dus dat de zoektocht naar een nieuwe liefde ook online gebeurt is volkomen normaal. Dat jij het ondanks dat niet zit zitten is ook normaal. Niet iedereen voelt zich er prettig bij om zich online met foto en al bloot te geven aan ‘god weet wie’. Je zou denken dat je tot een bedreigde diersoort hoort met deze opvattingen, maar dat is echt niet waar!

Offline contact leggen

Het is voor heel wat singles nou eenmaal een stuk relaxter om face to face met iemand te kletsen. Samen een drankje te doen, een ontspannen, niet-op-scoren-gerichte-ontmoeting, te hebben. Waar je met onilne daten ook na tig chats geen idee hebt hoe iemand ruikt, beweegt, klinkt, weet je dat bij een ontmoeting meteen. Je ervaart zonder vertraging of je met iemand kunt lachen, een beetje dezelfde interesses hebt en niet onbelangrijk; je ziet direct wat voor vlees je in de kuip hebt. Waar online daters nogal eens last van hebben (hij was 10 centimeter kleiner dan in zijn profiel… of ze had geen maat 38 maar 44!) daar haal jij je schouders over op. Iemand ontmoeten in real life heeft echt heel wat voordelen!

Waar singles ontmoeten

Je hebt het vast ook gelezen: in het eerste weekend van januari waren de inschrijvingen op datingsites verdubbeld! Misschien heb jij je ditmaal ook laten overhalen, of heb je het idee gekregen dat dit onderhand nog de enige manier is om andere leuke nieuwe mensen te ontmoeten. Maar als je diep in je hart weinig voelt voor dat online daten, laat het dan gewoon achterwege en gooi je leven in het nieuwe jaar over een andere boeg. We geven je drie leuke alternatieven waar je beslist andere singles ontmoet.

1. Speeddate je suf!

Dat klinkt gek omdat er ‘daten’ in het woord staat in plaats van ontmoeten, maar dat mag de pret niet drukken. Speeddaten is echt een bijzonder leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten die net als jij single zijn en op zoek naar andere singles om eens wat beter te leren kennen. Groot voordeel, je ziet meteen wie en wat je tegenover je hebt en als je een paar keer gaat speeddaten heb je binnen no time een paar leuke singles ontmoet waarmee het klikt. En die ontmoetingen leiden misschien wel naar iets heel bijzonders. Tips om van een speeddate een succes te maken, die vind je hier.

2. Ga naar een event

Door heel Nederland worden er tal van leuke, grappige en sportieve activiteiten georganiseerd voor en door singles. Van leuke singlefeesten, tot een weekendje weg, een theatervoorstelling of borrel. Sommige activiteitenclubs organiseren uitjes waar jij je alleen maar hoeft op te geven, bij anderen kan je zelf een leuk event bedenken en dit op touw zetten. Op die manier ontmoet je vast en zeker andere singles die bij jou in de regio wonen. Voordeel hiervan is dat de nadruk ligt op het ontmoeten van nieuwe mensen en niet 1 op 1 daten. Kijk eens op de agenda of bij deze singleclubs.

3. Ga op vakantie

Bij vakantie hoef je niet meteen te denken aan een rondreis van drie weken. Vakantie kan ook een weekendje weg naar de Ardennen of Friesland zijn. Een weekje zon, of nu er sneeuw ligt op de valreep lekker op skivakantie? Voor singles zijn er mogelijkheden te over en er is op reisgebied echt voor iedereen wat wils. Het leuke van singlereizen is dat je door samen te reizen nieuwe ervaringen opdoet en deze met elkaar deelt. Ook hier is het ‘echte ontmoeten’ heel eenvoudig. Het ijs is zo gebroken omdat je allemaal single bent, nieuwsgierig en open staat voor een leuke trip en het leren kennen van je reisgenoten. Uitstekende en betrouwbare single reisorganisaties ontdek je hier maar ook op Single2Travel!

Wij wensen je een fantastisch ondernemend liefdevol nieuw jaar met veel leuke, nieuwe ontmoetingen toe!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.