5 tips singles New York

Ontdek bruisend New York: 5 tips!

Wil jij je net als Carrie, Miranda, Charlotte of Samantha uit “Sex in the City” het echte New York ontdekken? Reis dan snel af naar deze razend populaire, bruisende metropool!  

New York, New York

We kennen het allemaal. Van televisieseries zoals “Seks in the City” natuurlijk, maar ook van 9/11, het Vrijheidsbeeld, Central Park, Times Square met oudjaar en vooral voor vrouwen staat New York te boek als ultieme shopstad. Maar de stad zien, voelen, beleven is natuurlijk totaal anders dan bekijken vanaf je luie stoel voor de tv!

Citytrip Big Apple

Staat de Big Apple nog altijd op je ‘must see’ lijstje qua stedentrips? Groot gelijk heb je! Want het is een hele bijzondere stad die je met geen enkele andere kunt vergelijken. Vergeet Londen, Parijs, Berlijn of Madrid. Stuk voor stuk hartstikke prachtig, maar in New York krijgt het woord ‘stad’ en hele andere betekenis. Groot, groter, grootst! Van de wolkenkrabbers die je onmogelijk kunt missen tot het enorme uitgebreid metrostelsel tot Central Park waar je niet uitgekeken raakt. New York bruist!

Wat te doen in New York

New York is zo ontzettend groot en er is zo enorm veel te zien en te doen dat het echt een kwestie is van keuzes maken als je er een dag of vier, vijf naar toe gaat. Alles doen kan écht niet. En ook al is het ‘the city that never sleeps’, je hebt tijdens deze citytrip je rust zelf af en toe toch echt wel nodig!

5 leuke dingen om te doen als je voor het eerst in New York bent:

1. Breng een bezoek aan het Empire State Building en reis af naar de 86e verdieping alwaar je een werkelijk magnifiek uitzicht hebt over New York. Tip: koop een express ticket. Je gaat alle rijen voorbij en bent binnen no-time bovenop het Empire State Building. Veel duurder, we weten het maar het is het echt waard! Met een gewoon toegangskaartje ben je echt twee tot drie uur bezig voordat je op de top staat. En ben je ook extra veel tijd (rijen) kwijt om weer naar beneden te komen. Zonde aangezien tijd doorgaans iets is waar je niet zoveel van hebt in New York..

2. Bezoek het Statue of Liberty oftewel het Vrijheidsbeeld en combineer dit met een bezoek aan Ellis Island, de beroemde ‘grenspost’ waar vele immigranten Amerika binnenkwamen. Mooi, indrukwekkend vanaf de boot maar ook onderaan het Vrijheidsbeeld staan is een unieke ervaring. Tip: koop voor vertrek je toegangskaartje want de kans is anders groot dat het anders voor die dag vol zit en je niet verder komt dan de boot.

3. Ook echt de moeite waard is Central Park. Haast een oase is zo’n drukke, hectische stad als New York. Wist je dat er in de buitenste ‘ring’ van Central Park zelfs gewoon auto’s rijden? Mmm… dat wil je natuurlijk niet! Omdat het park echt enorm is doe je er goed aan een fiets te huren voor een paar uur. Dit kan op verschillende plekken, ook als je net het park binnenkomt. Zelf goede ervaringen met Broadway Bicycle. Goede fietsen en extra leuk dat je nog een stukje door New York fiets voor je bij het park bent. Het park heeft verschillende highlights van Strawberry Fields, The Boathouse, Belvedere Castle en als je The Rumble in fietst dan kom je bijna geen mens meer tegen! Trek er, als het even kan, een middag voor uit.

Central Park New York

4. Chinatown & Litle Italy

Loop je het ene moment nog in New York, sta je het andere ineens in China! Of nog een paar blokken verder en vliegen de Italiaanse pizza’s om je oren! Het kan allemaal. In het zuidoosten van Manhattan vind je Chinatown en net daar boven ligt Litte Italy. Het is echt een belevenis om daar een middag of avond rond te struinen! Leuke winkeltjes, heerlijke restaurantjes en een gezellige sfeer. Ook leuk als je niet met een standaard souvenir wilt thuiskomen. In Chinatown aan Mott Street vonden we een heel schattig winkeltje met prachtige eetstokjes en houdertjes. Van betaalbaar tot luxe en duur.  Even bijkomen doe je natuurlijk met een pizza, pasta en lekker wijntje erbij in Litte Italy. Serieus, het is er nog Italiaanser dan in Italië zelf!

chinatown New York

5. 9/11 Memorial – Liberty Tower

Na de aanslagen op 11 september 2001, ook wel aangeduid als 9/11, is New York niet meer hetzelfde als voorheen. Je merkt dit aan de, in onze ogen, extreme beveiligingsmaatregelen bij diverse attracties. Maar als je het 9/11 memorial bezoekt dan begrijp je ook waarom. Op de plek waar de Twin Towers ooit stonden staan nu twee herdenkings-monumenten. Mocht je belangstelling hebben, dan kun je ook het museum ernaast een bezoekje brengen. Alternatief in verband met lange rijen is een bezoekje aan het nabij gelegen St Paul’s Chapel. In deze oudste kerk van New York werden na 9/11 de hulpverleners en slachtoffers opgevangen. Nog steeds komen hier mensen om te herdenken en een eerbetoon te brengen. Om de nieuwe Liberty Tower kan niemand heen. Deze wolkenkrabber steekt overal bovenuit!

Vakantie naar New York

Helemaal zin gekregen om je koffer te pakken en naar New York af te reizen? Doen! Met een stel vrienden of met familie helemaal gezellig natuurlijk. Nog geen reismaatje maar wil je beslist gaan genieten van deze schitterende stad? Boek dan een groepsreis naar New York. Beetje ‘Sex in the City’ kan geen kwaad toch 😉 ?  Fox Reizen biedt een reis aan die ook New York een paar dagen aandoet maar Djoser heeft een gave reis van een week in deze bruisende stad voor je op het reisprogramma.

Foto’s: privébezit 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!