ontbijt

Ontbijten voorkomt obesitas

Het ontbijt is wel degelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat blijkt uit een recente studie, die aantoont dat mensen die zelden of nooit ontbijten meer kans hebben op overgewicht en zelfs obesitas. 

Lege maag

’s Morgens niet uit je bed kunnen komen, je vervolgens een ongeluk haasten in de badkamer en niet meer de tijd nemen om te ontbijten. Het is een patroon dat veel mensen herkennen. Toch heb je er alle baat om niet met een lege maag de deur uit te gaan.

Kans op overgewicht

Wie regelmatig het ontbijt overslaat, loopt immers meer kans op overgewicht. Dat bewijst een Amerikaanse studie van Mayo Clinic. Daaruit blijkt dat ruim één op de vier mensen die de dag niet beginnen met een boterhammetje of yoghurt aan obesitas lijden. Bij diegenen die (bijna) dagelijks ontbijten, is dat slechts één op tien.

Grotere porties

Voor de studie werden de ontbijtroutines van 347 personen tussen 18 en 87 jaar oud onderzocht. Om aan het onderzoek te mogen deelnemen, moesten ze al minstens twee jaar lang dezelfde ontbijtgewoontes hebben.

De auteurs concluderen dat “onregelmatig ontbijten resulteert in gewichtstoename en obesitas”. Ze voegen hieraan toe dat “dit vaker het geval is bij mensen die nooit ontbijten”. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat wie het ontbijt overslaat, doorheen de dag grotere porties eet en vaker snackt.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!