ontbijt

Ontbijten voorkomt obesitas

Het ontbijt is wel degelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat blijkt uit een recente studie, die aantoont dat mensen die zelden of nooit ontbijten meer kans hebben op overgewicht en zelfs obesitas. 

Lege maag

’s Morgens niet uit je bed kunnen komen, je vervolgens een ongeluk haasten in de badkamer en niet meer de tijd nemen om te ontbijten. Het is een patroon dat veel mensen herkennen. Toch heb je er alle baat om niet met een lege maag de deur uit te gaan.

Kans op overgewicht

Wie regelmatig het ontbijt overslaat, loopt immers meer kans op overgewicht. Dat bewijst een Amerikaanse studie van Mayo Clinic. Daaruit blijkt dat ruim één op de vier mensen die de dag niet beginnen met een boterhammetje of yoghurt aan obesitas lijden. Bij diegenen die (bijna) dagelijks ontbijten, is dat slechts één op tien.

Grotere porties

Voor de studie werden de ontbijtroutines van 347 personen tussen 18 en 87 jaar oud onderzocht. Om aan het onderzoek te mogen deelnemen, moesten ze al minstens twee jaar lang dezelfde ontbijtgewoontes hebben.

De auteurs concluderen dat “onregelmatig ontbijten resulteert in gewichtstoename en obesitas”. Ze voegen hieraan toe dat “dit vaker het geval is bij mensen die nooit ontbijten”. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat wie het ontbijt overslaat, doorheen de dag grotere porties eet en vaker snackt.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.