Burgemeester Onno Hoes van Maastricht wil er via een kortgeding bij de rechtbank van Amsterdam voor zorgen dat PowNed de geheime opnames tussen hem en Robbie Hasselt rectificeert en verwijdert.

Ontmoeting sociale media

Hoes en ‘toyboy’ Robbie Hasselt ontmoetten elkaar via sociale media ten tijden van zijn huwelijk met Albert Verlinden. Van die ontmoetingen werden geheime beeldopnames gemaakt en volgens Hoes heeft PowNed de beelden zonder zijn toestemming uitgezonden. De uitzendingen van de ontmoetingen in PowNews was voor Hoes in december reden om zijn vertrek als burgemeester aan te kondigen.

Dwangsom

Als er geen gehoor wordt gegeven aan de eisen van Hoes dan lopen zowel de omroep als Hasselt het risico dat ze een dwangsom moeten betalen. Dat bedrag kan wel oplopen tot een miljoen euro. Komende vrijdag staan Hoes en Hasselt tegenover elkaar in de Amsterdamse rechtbank. Hoes hoopt dat de beelden worden vernietigd. De burgemeester is van mening dat zijn goede eer en naam zouden zijn aangetast en stelt in de val te zijn gelokt.

Seksuele toespelingen

Zonder dat de burgemeester het wist filmde Robbie Hasselt hem tijdens twee afspraken. Hoes maakte seksuele toespelingen tijdens een etentje. Hasselt publiceerde daarnaast op zijn weblog gegevens uit de werkagenda van de burgemeester en privéberichten die ze uitwisselden. Bovendien werden de beelden in het Powned-programma PowNews uitgezonden.

Spoed

In afwachting van de lopende bodemprocedure vraagt Onno de rechter om een aantal vorderingen met spoed te behandelen in een zogeheten voorlopige voorziening. De eis voor rectificatie is daar nieuw aan toegevoegd. Onno Hoes deed vorig jaar aangifte, maar het Openbaar Ministerie besloot die te seponeren. Justitie oordeelde dat er geen sprake was van strafbare feiten. Onno vond dat het OM hiermee een verkeerd signaal afgaf.

Wij kunnen alleen maar zeggen: weet wie je date..