Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
single en samen vakantie
26 december 2016

Onmisbare factoren voor een gelukkige vakantie: dit zijn ze

Verheug jij je al op je komende (single)vakantie? Voor veel mensen staat hun vakantie al maanden van tevoren vast. Ze hebben onderzoek gedaan, naar foto’s van de bestemming gekeken en bekeken welke activiteiten ze tijdens hun verblijf kunnen ondernemen. Ongeacht hoe ver weg de vakantie nog is, de meeste reizigers denken meerdere keren per dag aan hun aankomende vakantie (39%). Er ligt grote druk op de reis om aan alle verwachtingen te voldoen.

Een wereldwijd onderzoek in opdracht van Booking.com, de marktleider in het verbinden van reizigers met de prachtigste accommodaties, heeft de ingrediënten onthuld die vakantiedromen uit kunnen laten komen.

Ga op zoek naar gelukkige mensen

De vragenlijst is door 17.000 mensen uit 17 landen wereldwijd ingevuld. De resultaten laten zien dat blije, lachende en vriendelijke locals een direct effect op het eigen geluk van reizigers heeft. Een derde van de respondenten zegt dat verblijven bij een local hen het gelukkigst maakt en een kwart zegt dat ze het ontmoeten van nieuwe mensen het leukst vinden. Dit geluk is duidelijk aanstekelijk, zelfs 47% zegt dat ze een betere band krijgen met hun partner en familie als ze op vakantie zijn. De opgewekte en ontspannen inwoners van Australië staan bovenaan de lijst van gelukkigste en vriendelijkste landen, op de voet gevolgd door Canada en Italië.

Top 10 landen met de gelukkigste en vriendelijkste bewoners:

Australië 35%

Canada 33%

Italië 29%

Spanje 25%

Verenigde Staten 24%

Thailand 20%

Japan 20%

Frankrijk 20%

Nieuw-Zeeland 20%

Brazilië 19%

Positieve mensen

“Meer dan tien jaar onderzoek heeft aangetoond dat iemand zijn manier van denken en geluk enorm aanstekelijk zijn. Zonder woorden te gebruiken kan optimisme al van invloed zijn op iemands humeur. Als je je omgeeft met positieve mensen is er een grote kans dat je de wereld ook op een positieve manier ervaart. Daarom kunnen vriendelijke locals zoveel impact hebben op de reisbeleving. Bovendien zouden we gestimuleerd moeten worden om nieuwe activiteiten zoals reizen te ondernemen, omdat een positieve instelling het de mensen om ons heen ook makkelijker maakt positief te zijn. Wetenschappelijk gezien is geluk een keuze die ons bindt.”

Reis gelukkig

Het eerste gevoel van geluk overvalt reizigers als ze de accommodatie voor het eerst zien en ze een warm, hartelijk welkom van de receptie krijgen (38%). Daarnaast heeft een vakantie veel meer elementen die het geluksgevoel van reizigers hoog houden. Een kwart dompelt zich onder in de plaatselijke cultuur, 48% zegt dat heerlijk eten een onmisbaar ingrediënt is voor een gelukkige vakantie en bijna de helft (45%) zegt dat een adembenemende omgeving bovenaan de lijst staat.

Top 10 ingrediënten voor een gelukkige vakantie:

Heerlijke lokale gerechten 48%

Het perfecte weer 48%

Adembenemende landschappen 45%

Fantastische accommodatie 38%

Een vlot verlopen reis 37%

Reizen met mijn partner 36%

Reizen met familie 34%

Een nieuw land van mijn lijstje schrappen 26%

Onderdompeling in de cultuur 25%

Lekker slapen

Natuurlijk is een geweldige vakantie niet alleen afhankelijk van waar je heen gaat of wat je doet. Waar we op een oor liggen heeft ook een significante invloed op hoe gelukkig we ons voelen als we op reis zijn. Wat accommodatie betreft, staat een comfortabel bed bovenaan de lijst om ons tevreden te houden op vakantie (80%), gevolgd door een pittoresk beeld om elke ochtend bij wakker te worden (60%).

Top 10 accommodatiewensen voor een gelukkige vakantie:

Een comfortabel bed 80%

Een pittoresk uitzicht 60%

Gratis wifi 52%

Mooie toiletartikelen 39%

Zachte hoofdkussens 35%

Een goed roomservicemenu 28%

Regendouche 25%

Een gratis fles wijn bij aankomst 21%

Veel kleerhangers en kastruimte 17%

Sfeerverlichting 13%

Ontmoetingen met andere mensen

“Onze reizen maken de alledaagse aspecten van het leven de moeite waard, het is dus belangrijk dat ze aan onze hoge verwachtingen voldoen. Onderzoek toont aan hoeveel waarde mensen hechten aan ontmoetingen met andere mensen en het opdoen van ervaringen tijdens hun reis. Bij Booking.com weten we dat er voor elke reiziger bepaalde aspecten zijn die het comfort bepalen; van een comfortabel bed tot het perfecte uitzicht, of simpelweg toegang tot gratis wifi. Elke reiziger heeft zijn eigen wensen. Met meer dan één miljoen accommodaties wereldwijd, 30 verschillende accommodatietypes om uit te kiezen en meer dan 102 miljoen geverifieerde gastenbeoordelingen, maakt Booking.com het makkelijk voor reizigers om hun vakantie gelukkig te maken”, zegt David Mau, director of product, Booking.com.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Single maar niet alleen naar Thailand

Deel je de unieke ervaringen tijdens een rondreis door Thailand liever...

5 onterechte aannames over singlereizen

Vrijwel iedereen heeft een mening over singlereizen, eentje die meestal niet...

5 vakantietips voor singles waar je echt wat aan hebt

Gelukkig heeft online reismagazine Single2Travel.nl tal van tips en tricks verzameld...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie