dumpen

Online relaties: 13 procent ontmoette elkaar via internet

13 een ongeluksgetal? Niet voor de stellen die elkaar in de afgelopen vijf jaar via het internet leerden kennen en inmiddels samenwonen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Bij de helft van de stellen was een datingsites het middel om elkaar te ontmoeten. Bij de andere helft kwamen partners elkaar wel tegen op het internet maar niet door middel van een datingsite. Dat internet een steeds grotere rol speelt in de relatiebemideling bijkt wel uit de overige cijfers. Tussen 1998 en 2003 leerde minder dan 2 procent van de samenwonende koppels elkaar via het internet kennen. Vijf jaar later was dit 10 procent en nu dus ruim 13 procent.

Ontmoetingsplaatsen

Daarmee is internet de vierde plek geworden om een nieuwe partner te ontmoeten. Werk, via vrienden of tijdens het uitgaan blijven de top 3. Ongeveer 32 procent van de stellen ontmoet elkaar via het uitgaan, de vakantie of andere vorm van recreatie. Dat is overigens wel minder dan de 37 procent tussen 1998 en 2003.

Gescheiden veertigers

Vooral singles boven de veertig die al een scheiding achter de rug hebben zoeken hun nieuwe geliefde online. Alleenstaanden in de leeftijd van 50 tot 65 die tussen 2008 en 2013 gingen samenwonen leerde 37 procent elkaar kennen via internet. Bij singles jonger dan 30 was dit slechts 6 procent.

Leeftijdsverschil

Opvallend is dat mensen die elkaar via internet hebben leren kennen qua leeftijd doorgaans dichter bij elkaar zitten dan stellen die elkaar op een andere manier hebben ontmoet. Bij internetkoppels is het verschil gemiddeld 3,2 jaar en bij andere stellen gemiddeld 4 jaar. Het CBS laat niet weten of datingsapps zoals Tinder invloed hebben op de cijfers.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.