fatwa tinder egypte

Online flirten met Tinder in Egypte niet meer toegestaan

Vooral voor de jongere Egyptenaren is het flink balen want Dar Al Ifta, de hoogste islamitische autoriteit van het land is het immorele geflirt meer dan beu en spreekt zelfs een fatwa uit: flirten met vreemden via een app zoals Tinder is niet langer geoorloofd.

Vrouwen die foto’s van zichzelf naar vreemden sturen maken zich schuldig aan onwaardig gedrag en dat moet met onmiddellijke ingang worden gestopt. Dar Al Ifta vindt dat mannen en vrouwen niet online met elkaar moeten praten. Volgens hen zet dit soort gedrag de deur open naar het kwaad.

Online flirten haalbaar

Of de fatwa zal worden nageleefd is nog maar de vraag want 37 miljoen Egyptenaren gebruikt internet en in het land met zo’n 80 miljoen inwoners is minstens de helft hiervan onder de 25 jaar. Velen van hen hebben contact met elkaar via Facebook en aangezien Facebook profielen aan elkaar matcht bij het gebruik van Tinder is de stap naar deze app zo gezet en is online flirten een makkie.

Tinder gebruikers

Gebruikers van Tinder krijgen een serie foto’s te zien van andere gebruikers, al dan niet van het andere geslacht. Vervolgens kunnen ze aangeven of ze de ander al dan niet knap vinden door op een groen hartje of een rood kruisje te klikken. Als gebruikers allebei bij elkaar op het hartje hebben gedrukt, kunnen ze chatten.

Iran progressief

Terwijl Egypte een stap achteruit  doet als het gaat om de mogelijkheden van de moderne technologie, gaat Iran vooruit. Vorige week liet Teheran onverwachts mobiele operatoren toe om hoge snelheden zoals 3G aan te bieden in Iran. Ayatollah Khamenei waarschuwde wel dat het 3G-netwerk “on-islamitisch” is en de poort openzet voor “immorele foto’s”. Maar de Iraanse president Hassan Rouhani verdedigde het 3G-netwerk. “We kunnen de poorten van de wereld niet sluiten voor onze jonge bevolking”, zei hij.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.