fatwa tinder egypte

Online flirten met Tinder in Egypte niet meer toegestaan

Vooral voor de jongere Egyptenaren is het flink balen want Dar Al Ifta, de hoogste islamitische autoriteit van het land is het immorele geflirt meer dan beu en spreekt zelfs een fatwa uit: flirten met vreemden via een app zoals Tinder is niet langer geoorloofd.

Vrouwen die foto’s van zichzelf naar vreemden sturen maken zich schuldig aan onwaardig gedrag en dat moet met onmiddellijke ingang worden gestopt. Dar Al Ifta vindt dat mannen en vrouwen niet online met elkaar moeten praten. Volgens hen zet dit soort gedrag de deur open naar het kwaad.

Online flirten haalbaar

Of de fatwa zal worden nageleefd is nog maar de vraag want 37 miljoen Egyptenaren gebruikt internet en in het land met zo’n 80 miljoen inwoners is minstens de helft hiervan onder de 25 jaar. Velen van hen hebben contact met elkaar via Facebook en aangezien Facebook profielen aan elkaar matcht bij het gebruik van Tinder is de stap naar deze app zo gezet en is online flirten een makkie.

Tinder gebruikers

Gebruikers van Tinder krijgen een serie foto’s te zien van andere gebruikers, al dan niet van het andere geslacht. Vervolgens kunnen ze aangeven of ze de ander al dan niet knap vinden door op een groen hartje of een rood kruisje te klikken. Als gebruikers allebei bij elkaar op het hartje hebben gedrukt, kunnen ze chatten.

Iran progressief

Terwijl Egypte een stap achteruit  doet als het gaat om de mogelijkheden van de moderne technologie, gaat Iran vooruit. Vorige week liet Teheran onverwachts mobiele operatoren toe om hoge snelheden zoals 3G aan te bieden in Iran. Ayatollah Khamenei waarschuwde wel dat het 3G-netwerk “on-islamitisch” is en de poort openzet voor “immorele foto’s”. Maar de Iraanse president Hassan Rouhani verdedigde het 3G-netwerk. “We kunnen de poorten van de wereld niet sluiten voor onze jonge bevolking”, zei hij.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.